Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ferdige på åstedet

Politiet er ferdige med de tekniske undersøkelsene av kårboligen på Orderud. Etterforskerne sier de er langt fra en løsning i drapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem døgn etter at Kripos' teknikere rykket ut til Sørum for å undersøke boligen der Anne Orderud Paust og hennes foreldre ble funnet skutt og drept, pakket teknikerne sammen og dro i dag.

Med seg i bagasjen tilbake til Oslo har teknikerne spor som politiet håper vil peke ut drapsmannen eller drapsmennene.

- Vi håper at de har funnet akkurat det vi trenger for å finne gjerningsmannen, sier politiadvokat Tom Danielson.

Langt unna løsning

Han har ledet etterforskningen siden drapsalarmen gikk 1. pinsedag. Siden alarmen gikk, har han så å si vært på jobb hele tiden sammen med mannskapet på lensmannskontoret i Sørum, Kripos' taktikere og teknikere samt etterforskere fra politistasjonen på Lillestrøm.

Men selv om etterforskningen har pågått både dag og natt, er politiet fortsatt langt unna en løsning på drapsgåten, opplyser Danielson.

Det politiet imidlertid vet, og som de ikke vil ut med, er hva slags våpen de tre ble skutt med. De vil også snart få et ganske så eksakt tidspunkt for når de tre ble skutt og drept når den endelige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt foreligger. De vet også hvor i boligen Anne Orderud Paust og hennes foreldre, Kristian og Marie, var, da gjerningsmannen slo til.

Puslespill

Alle disse opplysningene, samt funnene av fotavtrykk, fingeravtrykk med mer som er gjort i boligen, må politiet nå sette sammen som brikker i et puslespill. Disse faktaopplysningene vil så bli sammenholdt med antakelser om hvem som kunne ha motiv for å begå et slikt trippeldrap.

- Ingenting tyder på at det blir en pågripelse denne helgen. Denne saken vil ta tid, sier Danielson. Noe helgefred blir det verken for ham eller noen av de andre som jobber med drapsetterforskningen.

(NTB)