Politiet: Fetterens profil er ikke blitt sjekket

Politiet opplyste tirsdag at ingen DNA-profiler, andre enn avdøde Birgitte Tengs egen, er blitt sjekket opp mot de fem uidentifiserte hårstråene som ble funnet på drapsstedet i 1995.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk tirsdag ettermiddag en faks fra instituttlederen på laboratoriet ved Universitetet i Innsbruck i Østerrike, som har undersøkt hårene.

- Den sier at man ikke har gjennomført noen analyser opp mot andre personers identitet enn offeret selv, Birgitte Tengs, og den konklusjonen man har er at ingen av disse fem hårene stammer fra henne. Hvis man skal vurdere det opp mot andre personer, må det foretas nye analyser, sier politimester Karl-Henrik Sjursen i Haugesund til TVNorge.

Det akter politiet nå å gjøre, og fetteren kom tirsdag fra Frankrike for å ta nye prøver onsdag.

Flere prøver

- Vi skal også ta prøver av en 30-40 andre personer som har tilknytning til saken eller Birgitte på en eller annen måte. Dette gjelder også personer som ikke er under mistanke på noen måte, men som har hatt kontakt med Birgitte, sier politiadvokat Thor Buberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Politiet regner med å være ferdig med disse prøvene i løpet av en uke eller to, og deretter vil prøvene bli sendt til Østerrike for videre analyser.

- Når de endelige resultatene vil foreligge, vet vi foreløpig ikke, sier Buberg.

Bekrefter feil

I forrige uke meldte Nettavisen, med en kvinnelig lab-ansatt som kilde, at fetterens DNA-profil ikke stemte overens med hårstråene, men denne ballen ønsker politiet nå å legge død.

- Faksen bekrefter at kvinnen har sagt det hun er blitt referert på, men understreker samtidig at det hun har sagt er feil, sier Buberg.

Fetterens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, reiser torsdag til Haugesund for å få klarhet i hvor saken nå står.

- Det er tydelig at det er noen som ikke snakker sant her, sier Klomsæt til NTB.

(NTB)