Politiet fikk blomster etter tidenes største narkorazzia

Men en av de pågrepne mener han ble utsatt for «anabole torpedoer fra Oslo».

BLOMSTER: Geir Ove Heir (t.v.) gleder seg over å ha fått blomster etter narkorazzia. Bak ser vi Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen. Foto: Bjørn Egil Jakobsen/Finnmark Dagblad
BLOMSTER: Geir Ove Heir (t.v.) gleder seg over å ha fått blomster etter narkorazzia. Bak ser vi Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen. Foto: Bjørn Egil Jakobsen/Finnmark DagbladVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Vest-Finnmark politidistrikt gjennomførte tidenes største politiaksjon i fylket lørdag. Totalt ble 44 personer pågrepet, i tillegg til beslag av 55 gram amfetamin, 230 gram hasj og marihuana, flere hundre tabletter og 32 000 kroner i kontanter.

Enda mer bekymringsfullt: Tre håndvåpen og ammunisjon. Dette skriver Finnmark Dagblad i sin papirutgave i dag.

- Vi har jobbet mye med narkotikaproblematikken i sommer og høst, samt gjort store beslag av hasj og amfetamin. Derfor fant vi grunn til å undersøke brukermiljøene, sier Geir Ove Heir, politimester i Vest-Finnmark politidistrikt, til Dagbladet.

Fikk blomster I går kveld kom reaksjonen fra foreldrene i distriktet på aksjonen.

- Det ble levert en blomsterbukett i politivakta, der det sto «Hilsen fra foreldre». Det at det var fra foreldre, setter vi ekstra stor pris på, sier Heir.

- Har du noen gang tidligere fått blomster i jobben?

- Ja, faktisk. Da jeg var lensmann i Verdal, fikk vi også blomster fra bekymrede foreldre som var fornøyd med innsatsen vi la ned, forteller Heir.

Nyrekruttering bekymrer I helgas storaksjon, som også involverte mannskaper fra Tollvesenet, Narkonord, samt betjenter fra Oslo politidistrikt. Politiet slo til mot en rekke adresser i Hammerfest og Alta.

Elleve personer som tidligere ikke har vært i kontakt med politiet ble også tatt i aksjonen, det bekymrer politimesteren.

- Det som bekymrer mest er at vi ser nykrekruttering i dette miljøet, sier Heir, som opplyser at den yngste som ble tatt i aksjonen var 17 år.

- Er det åpen omsetning av narkotika i Vest-Finnmark?

- De som er erfarne politifolk, kan nok se en del, men det er ikke åpent kjøp og salg. Det er mer skjult enn som så, men det virker som det er godt organisert, sier Heir.

Nå håper politimesteren at kommunene i politidistriktet tar oppgaven med å forebygge alvorlig. Heir har allerede hatt uformelle samtaler med ordføreren i Hammerfest.

- Anabole torpedoer En av de pågrepne forteller i Finnmark Dagblads nettutgave at han opplevde aksjonen som skremmende.

- Det dukket opp fire svære karer, som ikke så ut som politi, men mer som anabole torpedoer fra Oslo, sier en mann i 30-årene til avisa.

Mannen ble lagt i bakken, påsatt håndjern og satt i arrest på politihuset i Hammerfest.

- De var i sivil, fortalte at de var fra politiet, og tok meg med makt, enda jeg reiste meg for å bli med frivillig. De brøt slik på meg at jeg ble livredd, forteller mannen, som ifølge Finnmark Dagblad fikk skadet ei hånd i razziaen.