Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet fikk fire meldinger om uforsvarlig kjøring. Den femte gangen smalt det

Fire biler og ni personer involvert i trafikkulykke på Kvaløya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 11.40 i ettermiddag fikk politiet i Troms politidistrikt melding om at én bilist kjørte uforsvarlig flere steder i Tromsø. Flere informerte om nestenulykker som et resultat av personens kjøring.

Kort tid seinere kom meldingen om at kjøringen hadde ført til en trafikkulykke.

- Det var snakk om fire forskjellige meldinger om kjøringen hans før vi fikk inn en telefon om trafikkulykken på Kvaløya klokka 12.28. Da var vi på stedet nesten med en gang, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Frode Strende til Dagbladet.

Flere farlige situasjoner

Ifølge politiet oppsto ulykken da en mann i 30-årene - som er en kjenning av politiet - tidligere i dag «kjørte hasardiøst og skapte flere farlige situasjoner flere steder i Tromsø».

- Politiet lette etter ham før ulykken fant sted. En uniformert patrulje kom over bilen på Kvaløya, og prøvde å stanse bilen ved å sette på blålys. Vi lå et godt stykke bak bilen, men den foretok forbikjøring av flere biler og kolliderte til slutt.

Fire biler og ni personer er involvert i trafikkulykken. Tre personer er kjørt til legevakten for sjekk.

- Det er snakk om mindre personskader. Alle involvert i ulykken er ute av bilene, og politi og ambulanse er på stedet. Brannbil er på vei, skriver politiet.

Uvisst årsak

Årsaken til det politiet kaller uansvarlig kjøring er fremdeles uvisst

- Vi har ikke fått avdekket grunnen ennå. Situasjonen nå er at vi har tatt med bilføreren, siktet ham og tatt ham med til legevakten. Der vil vi ta en blodprøve av ham før han avhøres.​ ​Vi har patruljer på åstedet som sikrer bevis og foretar åstedsundersøkelser. Deretter skal vi avhøre vitner, sier Strende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!