Politiet fikk ikke skyte mot ranerne på flukt

En tjenestemann ønsket å skyte, men fikk nei.

PÅ FLUKT: Her flykter ranerne med utbyttet fra verdisentralen i dag tidlig. Foto: Expressen
PÅ FLUKT: Her flykter ranerne med utbyttet fra verdisentralen i dag tidlig. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
STOCKHOLM (Dagbladet): Svensk politi ankom G4S sine lokaler bare et par minutter etter at de fikk melding om ranet, oppgir politiet selv.

Det var ikke nok til å hindre at ranerne kom seg ned til tellesentralen nederst i bygget, fire oppe bager med penger for så å stikke av i helikopter. Politiets helikoptre var slått ut siden ranerne på forhånd hadde plassert en skarp ladning på helikopterbasen.

Operativ sjef Christian Agdur sa på en pressekonferanse tidligere i dag at politiet ventet noe med å storme ransåstedet fordi de trodde ranerne var utstyrt med automatvåpen. Da politiet var riktig utstyrt, stakk ranerne av.

Fikk nei til å skyte
Ifølge den svenske tv-kanalen TV4 ønsket en politibetjent på stedet å skyte etter flukthelikopteret. Men mannen fikk et klart nei fra sin overordnede.

- Befalet bestemte at det fantes ikke noe trussel mot politiet fra helikopteret, og dermed fantes det ingen grunn god nok til å skyte mot det, sier en pressetalsmann til TV4.

- Det er ikke akseptabelt, politiet må være bedre rustet enn dette, sier sikkerhetssjef Dick Malmlund fra Svensk Handel til Aftonbladet.
To menn avhøres
To menn er i kveld i avhør med politiet angående ranet, men disse er i ferd med å sjekkes ut av saken, får Dagbladet opplyst.

- Når vi har så grove ran som vi hadde i Stockholm i dag, så oppsøker politiet visse personer. Det har vi gjort i dag og vi har pågrepet to personer. Men slik det ser ut nå har de ingenting med ranet å gjøre, sier pressetalsmann Kjell Lindgren i politiet i Stockholm til Dagbladet.

Undersøker helikopteret
Det er ennå svært uklar hvor mye penger ranerne har fått med seg. Det eneste sporet de tilsynelatende har nå, er flukthelikopteret, som ble funnet cirka tre mil nordvest for åstedet.

- Vi har undersøkt utsiden av helikopteret, men ikke inni. Detr blir fraktet vekk til et lokale der det bokstavelig talt skal støvsuges for spor, sier pressetalsmann Kjell Lindgren ved stockholmspolitiet.

Ifølge konstituert sjef for Rikskriminalpolisen i Sverige, har de til enhver tid oversikt over cirka 600 personer som knyttes til det svenske ransmiljøet.

- Vi har oversikt over cirka 600 personer som er eller har vært tilknyttet ransmiljøet i Sverige. Vi vet hvem de er og vi vil ta kontakt med nå, sier Tommy Hydfors til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer