Politiet fikk napp

I desember beslagla Næringsmiddeltilsynet sju paller gammel ørret - merket som fersk laks. I går ble fisken stjålet og dumpet på sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Tidlig i går morges tok to menn seg inn i lokalene til Nor Cargo i Ålesund hvor den vakuumpakkede fisken ble oppbevart. Iført fraktselskapets kjeledresser stjal de en truck og dumpet fisken utfor kaia.

I desember i fjor skrev Dagbladet om Nordvest Seafood i Mauseidvåg utenfor Ålesund som fikk uventet besøk: Næringsmiddeltilsynet slo til mot selskapet som er eid av en mann i slutten av 20-åra.

Kontrollørene kunne raskt fastslå at fisken i lokalet var merket om fra gammel ørret til ny fersk julelaks.

Lokalene var ikke godkjent ettersom de manglet kjøle- og frysemuligheter, og sju paller med fisk ble beslaglagt og plassert på lager i påvente av politiets etterforskning.

Gode spor

Innbruddet i går morges tyder imidlertid på at noen ville fjerne deler av beviset som sto lagret hos Nor Cargo i Ålesund.

Vitner Dagbladet har vært i kontakt med observerte personer tilknyttet selskapet på kaianlegget i tidsrommet fisken ble dumpet.

Politijurist Birger Tennøe ved Sunnmøre politidistrikt bekrefter at de sitter med video av hendelsen, og at de har sikre spor å gå etter. Politiet rykket ut på oppdraget i 07-tida i går, men da var gjerningsmennene dratt fra stedet.

- Vi har enda ikke foretatt avhør i saken, sier Tennøe, som ikke vil si om noen er mistenkte i saken.

Skjult med plast

- Tyvene var klar over hva de var ute etter. Fisken sto på to europaller og innholdet var godt skjult med svart plast. En merkelig handling, sier Lennart Floyd Berge ved Næringsmiddeltilsynet i Ålesund.

Berge var selv med på beslaget i desember.

- Vi tok sju paller. To av dem var kjølevare og ble plassert ved Nor Cargo. Resten skulle fryses og ble derfor plassert et annet sted, sier han.

Fisken skulle destrueres og var ikke spiselig.

Uvanlig fiske

Beredskapsdykker Even Nygård har aldri vært på fisketur etter ferdig røykt ørret som til alt overmål var ferdig pakket.

- Den sto praktisk talt i stim på bunnen, sier dykkeren muntert til Dagbladet.

- I begynnelsen fløt en del på overflaten for så å synke til om lag 14 meter. Der la den seg fint utover på bunnen, klar til fangst. Det er helt utrolig hva folk gjør, sier han.

Dagbladet forsøkte flere ganger å komme i kontakt med innehaveren av Nordvest Seafood i går uten å lykkes.

UVANLIG FANGST: Beredskapsdykker Even Nygård måtte «fiske» opp de to pallene med fisk som var dumpet på 14 meters dyp.