Politiet fikk napp

I desember beslagla Næringsmiddeltilsynet sju paller gammel ørret - merket som fersk laks. I går ble fisken stjålet og dumpet på sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): Tidlig i går morges tok to menn seg inn i lokalene til Nor Cargo i Ålesund hvor den vakuumpakkede fisken ble oppbevart. Iført fraktselskapets kjeledresser stjal de en truck og dumpet fisken utfor kaia.

I desember i fjor skrev Dagbladet om Nordvest Seafood i Mauseidvåg utenfor Ålesund som fikk uventet besøk: Næringsmiddeltilsynet slo til mot selskapet som er eid av en mann i slutten av 20-åra.

Kontrollørene kunne raskt fastslå at fisken i lokalet var merket om fra gammel ørret til ny fersk julelaks.

Lokalene var ikke godkjent ettersom de manglet kjøle- og frysemuligheter, og sju paller med fisk ble beslaglagt og plassert på lager i påvente av politiets etterforskning.

Gode spor

Innbruddet i går morges tyder imidlertid på at noen ville fjerne deler av beviset som sto lagret hos Nor Cargo i Ålesund.

Vitner Dagbladet har vært i kontakt med observerte personer tilknyttet selskapet på kaianlegget i tidsrommet fisken ble dumpet.

Politijurist Birger Tennøe ved Sunnmøre politidistrikt bekrefter at de sitter med video av hendelsen, og at de har sikre spor å gå etter. Politiet rykket ut på oppdraget i 07-tida i går, men da var gjerningsmennene dratt fra stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer