Politiet fikk nødmelding, rykket ikke ut

De tre døde i Stavanger er trolig ektepar og deres sønn.

TRE DØDE: En mann ble funnet drept og en kvinne hardt skadd i dette bolighuset på Tasta. Kvinnen døde av skadene i natt. En etterlyst mann ble seinere drept i en frontkollisjon. Foto: KENT SKIBSTAD / NTB SCANPIX
TRE DØDE: En mann ble funnet drept og en kvinne hardt skadd i dette bolighuset på Tasta. Kvinnen døde av skadene i natt. En etterlyst mann ble seinere drept i en frontkollisjon. Foto: KENT SKIBSTAD / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fikk i går ettermiddag melding om «rare lyder» fra huset i Stavanger der en mann seinere ble funnet drept og en kvinne hardt skadd. De rykket imidlertid ikke ut til adressen, opplyser Rogaland politidistrikt nå på en pressekonferanse.

- En gutt i 12/13-årsalderen ringte politiet i 16-tida og meldte fra om rare lyder fra adressen. Etter kontrollspørsmål kom politiet til at det ikke var en nødssituasjon, og aksjonerte ikke, opplyser politiinspektør Ernst Kristian Rossebø.

Frontkolliderte Kvinnen, som i likhet med den drepte mannen hadde stikkskader, døde i natt, mens den tredje personen, en mann, døde i en frontkollisjon i Bjerkreim kommune i går kveld. Bilen var etterlyst i forbindelse med drapssaken.

Politiet opplyser at de tre døde er av vietnamesisk opprinnelse med norsk statsborgerskap. Deres identitet er imidlertid ikke ennå formelt bekreftet.

- De blir obdusert, sier Rossebø.

Om politiets antakelser om de dødes identitet stemmer, er de et ektepar og deres sønn, henholdsvis 56, 53 og 23 år gamle. Alle har bostedsadresse i den kommunale boligen på Tasta.

- Ble dratt inn Vitner har fortalt at de tidligere så kvinnen bli dratt inn i huset. Det kom også inn ytterligere en nødmelding før drapet ble avdekket i 20-tida. Dette er trolig meldingen om blodspor utenfor huset, som foranlediget politiets utrykning.

Foreløpig har ikke etterforskningen avdekket noe motiv for drapene. Selv om politiet ikke utelukker at flere har vært involvert i drapene, tror de ikke at flere personer enn de tre døde var innblandet.

PRESSEKONFERANSE: Politiinspektør Ernst Kristian Rossebø og politiadvokat Karen Mork informerer pressen i Stavanger. Foto: KENT SKIBSTAD / NTB SCANPIX
PRESSEKONFERANSE: Politiinspektør Ernst Kristian Rossebø og politiadvokat Karen Mork informerer pressen i Stavanger. Foto: KENT SKIBSTAD / NTB SCANPIX Vis mer