Politiet fikk parkeringsbot

Overivrig parkeringsvakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det gikk nok litt i forteste laget for en parkeringsvakt fra det private firmaet Smart Security da vedkommende ila politiets tjenestebil parkeringsbot - mens tjenestefolkene var på oppdrag i en leilighet på Haugenstua i Oslo.

Ifølge veitrafikkloven er politibiler fritatt for parkeringsbøter så lenge de er i operativ tjeneste - et unntak man skulle tro parkeringsvaktene var klar over. Likevel havnet altså giroen pålydende 600 kroner på tjenestebilens frontrute.

- Det stemmer at vi fikk bot, ja. Tjenestefolkene var på oppdrag, og denne parkeringsvakten har åpenbart ikke skjønt hvordan slikt fungerer, sier en lettere irritert operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Boten må nå etter alt å dømme ettergis fra vaktselskapet.

Daglig leder i Smart Security, Jan Støkkebø, kjenner ikke til episoden, og har derfor begrenset grunnlag å uttale seg på.

- Men vil ikke de fleste parkeringsvakter være tilbakeholdne med å ilegge politibiler bot?- Det kan være flere omstendigheter som varierer fra tilfelle til tilfelle; det kan tenkes at politimennene ikke har uniform, at bilen er sivil, etc., men dette er selvsagt helt generelle betraktninger, sier Støkkebø til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer