Politiet fikk pc av Hells Angels-sjef

De svenske politifolkene fikk en ubehagelig overraskelse: Mannen som leverte deres hjemme-pc'er, var selveste Hells Angels-sjefen i Göteborg. Også i Norge sitter MC-klubben på adresser til politifolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er Aftonbladet som i dag forteller om den noe spesielle bud-leveransen.

For godt over et år siden bestilte Göteborgs-politiet hjemme-pc'er av datafirmaet Merkantildata. I disse dager blir de siste pc'ene levert ut til mottakerne. Det er et svensk transportselskap som kjører maskinene direkte hjem til politimennnene som har inngått avtale om pc.

HA fikk politiadresser

Transportselskapet har - naturlig nok - fått utlevert liste over hjemmeadresser til de mer enn 200 politifolkene.

Men flere politiansatte har blitt negativt overrasket når de har åpnet døren for å motta pc-utstyret. De peker ut den 39-årige Hells Angels-sjefen i Göteborg som mannen som kjørte pc-en hjem til dem.

Ifølge Aftonbladet er det mange politiansatte som opplever det svært ubehagelig at Hells Angels har fått tilgang til privatadressene deres.

- Dette vil jeg ikke kommentere. Men det er jo dumt hvis svenske politifolk føler seg urolige og redde, sier den 39-åringe motorsykkelsjefen til svenske Aftonbladet.

Frykter for sikkertheten

- Mange kolleger er frykter for sikkerheten sin etter dette, sier en anonym politimann til Aftonbladet.

Politimesteren i Västra Götaland, Ann Charlott Norrås, vil ikke kommentere saken. Informasjonssjef Bengt Staaf i Göteborgspolitiet innrømmer at han kjenner til saken.

- Men jeg kan ikke gi noen kommentar, ettersom jeg vet for lite om dette, sier han.

I forrige uke avslørte Aftenposten at Hells Angels sin norske avdeling sitter på lister med navn og adresser til norske politifolk. Mange av dem som står på listen, har hemmelig adresse og telefonnummer i frykt for represalier fra miljøet de etterforsker. At Hells Angels har fått tilgang til adresselisten, betyr at listen kan være spredd til andre kriminelle miljøer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer