Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet fikk tips om å promilleteste pilot og flybesetning før flyavgang

Besetning stoppet med promille på Gardermoen.

HINDRET PROMILLEFLYGNING: Politiet på Gardermoen har stoppet fire personer fra en flybesetning i promilletest. Foto: Tipser
HINDRET PROMILLEFLYGNING: Politiet på Gardermoen har stoppet fire personer fra en flybesetning i promilletest. Foto: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Gardermoen stoppet lørdag morgen fire personer i en flybesetning i promilletest, etter å ha mottatt et tips om at de burde gjennomføre en rutinemessig promilletest av besetningen.

- Det er blitt sagt at det var en rutinekontroll, men promillekontrollen skjedde på bakgrunn av en melding vi fikk inn, sier operasjonsleder Thorleif Skovereng ved Øvre Romerike politidistrikt til Dagbladet.

- Dere fikk et tips?

- Vi fikk et tips om at vi burde ta en rutinekontroll, og det valgte vi å gjøre.

Charterfly til Kreta Promilletesten viste over 0,2.

Den ble foretatt inne på flyet, opplyser operasjonslederen.

Det var både kaptein, styrmann og to flyvertinner som ble tatt med promille. De befinner seg nå på politiposten inne på Gardermoen flyplass.

Flyvningen var dagens første planlagte avgang fra Oslo Lufthavn.

Besetningen skulle etter planen frakte charterturister til Chania på Kreta med et Boeing 737-fly, og var leid inn av Startour. De tilhørte flyselskapet Air Baltic, bekrefter kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Startour overfor Dagbladet.

- Air-Baltic er en underleverandør av oss. Vi er i dialog med selskapet, men det viktigste for oss nå er å få kundene våre avgårde. Ny avgang er satt opp til klokka 09.30, sier Aspengren til Dagbladet.

- Vil denne avgangen også skje med et fly fra Air Baltic?

- Ja, det er fortsatt det samme selskapet, og det samme flyet, sier Aspengren, som sier at Startour ser alvorlig på det intrufne.

- Dette er en veldig alvorlig hendelse, og det er bra at Gardermoen flyplass har gode rutiner for å fange opp saker som dette, sier hun.

- Rutinene fungerer Kommunikasjonssjef Joachim Wester Andersen ved Oslo Lufthavn sier til Dagbladet at berørte passasjerer vil få ny informasjon om den aktuelle flyvningen klokka 09.00.

- Vi forholder oss flyvningsmessig til denne saken som øvrige forsinkelser. Men vi ser selvfølgelig alvorlig på saken og er glad politiets rutiner fungerer og at saken er blitt avdekket, sier kommunikasjonssjefen.

Politiet opplyste tidligere i dag at besetningen ble stanset klokka 05.15 lørdag morgen.

- Dette er et passasjerfly. Noe mer spesifikt kan jeg ikke si, sa operasjonsleder Ronny Årstein i Romerike politidistrikt til Dagbladet før i dag.

109 rammet Dagbladet erfarer at det totalt er 109 passasjerer som er rammet.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med det aktuelle flyselskapet uten hell.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!