Politiet fikk tips om navnet til voldtektssiktet bare 10 minutter etter at de gikk ut med dette bildet

Mannen (49) blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.

FIKK 19 NAVNGITTE TIPS: Politiet er overveldet over den voldsomme responsen etter at de gikk ut med et bilde av en mann som nå er siktet for en alvorlig overfallsvoldtekt i Oslo i går morges. Foto: Politiet
FIKK 19 NAVNGITTE TIPS: Politiet er overveldet over den voldsomme responsen etter at de gikk ut med et bilde av en mann som nå er siktet for en alvorlig overfallsvoldtekt i Oslo i går morges. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fikk 31 tips på kort tid etter at de gikk ut med bilde på en mann mistenkt for en alvorlig overfallsvoldtekt i morgenrushet i Oslo sentrum i går. 19 av tipsene var fra folk som kjente mannen igjen, og kunne gi politiet navnet hans.

Fulgte etter mannen Etter bare noen timer ble mannen (49) pågrepet på Grünerløkka i Oslo.

- Vi er glade for at publikum var så våkne. Etter bare 10 minutter fikk vi første telefonen med navn, og det var totalt 19 som kjente ham igjen. Vi fikk blant annet telefon fra en publikummer som observerte ham på Grünerløkka og fulgte etter ham til politiet kom og kunne pågripe ham, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, som leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

49-åringen - som er domfelt med sikring to ganger tidligere for voldtekt - vil avhøres i formiddag. Mannen er også domfelt for en rekke andre forhold tidligere.

- Han vil bli observert i forbindelse med en framtidig forvaringsdom, sier Lid til Dagbladet.

Mannen vil framstilles for varetektsfengsling i morgen.

Fryktet gjentakelse Oslopolitiet ser svært alvorlig på saken, og gikk ut med bilde av mannen fordi de fryktet at han ville slå til igjen og var svært uberegnelig, opplyser hun.

- Vi har video som viser at han følger etter henne inn på åstedet og når han går ut. Vi forsto at det kunne være en farlig mann siden han gjorde dette midt i Oslo sentrum på et slikt tidspunkt, og det viste seg å stemme at han er en farlig mann, sier Lid.

Hun forteller at det må gode grunner til før politiet går ut med bilde av en mistenkt gjerningsmann i kriminalsaker.

- Det er sjeldent vi gjør det, for det er ikke ofte vi kan være sikre på at det er gjerningsmannen på bildet. Av og til går vi ut med sladdede bilder og etterlyser folk fordi de enten kan være et sentralt vitne eller en gjerningsmann, sier hun.

- Det må tunge grunner til, og dette skjedde på et svært folksomt område midt i Oslo sentrum når folk er på vei til jobb. Det gjrode også at dette var en person som vi fryktet gjentakelse.

Overvåkingsbildene viser hvordan mannen følger etter kvinnen fra Stortorvet, forbi GlasMagasinet og ned til et serveringssted ved Kirkeristen. Etterpå forlater han stedet, går inn Skippergata og videre inn i Storgata.

Politiet fikk tips om navnet til voldtektssiktet bare 10 minutter etter at de gikk ut med dette bildet