Politiet finner ikke 40 Sefo-saker

En rekke politidistrikter er ikke i stand til å finne til sammen ca. 40 arkiverte Sefo-saker, som en arbeidsgruppe nedsatt av riksadvokat Tor-Aksel Busch ønsket å gjennomgå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gruppas leder, lagmann Anne Lise Rønneberg, sier at et flertall av de politidistriktene det gjelder, har beklaget det inntrufne sterkt.

40 saker utgjør nærmere ti prosent av det totale antall Sefo-saker gruppa ønsket å granske.

- Vi har nå bedt de aktuelle politidistriktene innstille letingen. Vi har ikke noe grunnlag for å si at sakene er forsvunnet, men det har altså ikke vært mulig å oppspore dem, sier Rønneberg.

Advokat Fridtjof Feydt, sterk kritiker av Sefo gjennom mange år, karakteriserer det som absurd at et 40-talls Sefo-saker er sporløst borte for granskerne, som skal gjennomgå kvaliteten på Sefos arbeid.

Uten alvor

- Dette avslører systemet fullstendig. Det viser etter min mening hvor lite på alvor politiet generelt behandler anmeldelser mot sine egne - for det er anmeldelser mot politifolk i tjeneste vi snakker om.

Det er denne type saker som nå ikke er å oppdrive i politiets egne arkiver, uvisst av hvilken grunn. Dette betyr at gruppa heller ikke får kjennskap til utfallet av de 40 sakene, sier han.

Rønneberg forteller at gruppa har bedt om ca. 475 ferdigbehandlede Sefo-saker fra hele landet, fordelt på årene 1996, 98 og 99. Gruppa mottok ca. 435 saker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer