Politiet finner ikke Anjas telefon

Har lett på flere steder.

 ÅSTEDET:  Det var på dette stedet at Anja Weløy Aarseth (21) ble drept. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Foto (innfelt): Privat.
ÅSTEDET: Det var på dette stedet at Anja Weløy Aarseth (21) ble drept. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Foto (innfelt): Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Mobiltelefonen til kvinnen som ble drept på Aksla er ikke funnet, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Politiet opplyser at de har lett etter telefonen på flere steder og at de nå vurderer andre leteområder. Politiet får trolig bistand av Ålesund brannvesen i letingen.

- Avhørene med den siktede tas opp igjen denne uken. Etterforskerne fortsetter arbeidet med analyser, bevissikring og kartlegging av elektroniske spor. I tillegg skal det gjennomføres en rekke vitneavhør, opplyser politiet.

- Usikkert motiv En 23 år gammel mann er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth (21) fra Ålesund, som ble funnet død ved en tursti på Akslafjellet onsdag for snart to uker siden.

Forrige onsdag ble 23-åringen pågrepet av politiet.

Ifølge Skovly har 23-åringen ikke gitt noen begrunnelse for hvorfor han tok livet av den 21 år gamle kvinnen - som etter alt å dømme var et tilfeldig offer.

- Vi har ikke noen opplysninger om noe konkret motiv, sier Skovly.

Husker drapskvelden Skovly har tidligere fortalt at mannen skal ha vært kraftig ruset da han drepte Aarseth.

Likevel skal han ha gitt flere detaljer om bevegelsene sine drapskvelden.

 BISTÅR:  Klatrere fra Sunnmøre Alpine Redningsgruppe og Røde Kors var onsdag i forrige uke på stedet der Anja Weløy Aarseth ble funnet drept for å bistå politiet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BISTÅR: Klatrere fra Sunnmøre Alpine Redningsgruppe og Røde Kors var onsdag i forrige uke på stedet der Anja Weløy Aarseth ble funnet drept for å bistå politiet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Så langt synes det ikke som han har problemer med erindringen. Men avhørene vil ta lang tid, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Klatresøk Onsdag forrige uke var klatrere fra Sunnmøre alpine redningsgruppe og Røde Kors på åstedet.

Klatrerne bistår politiet, og kommer til for undersøkelser og sporsøk på steder som er vanskelig tilgjengelig.

Stedet der 21-åringen ble funnet av en hundefører lørdag, er det mulig å komme seg til til fots, men nedenfor funnstedet blir terrenget raskt bratt og utrygt.

 PÅGREPET:  Her blir den siktede 23-åringen pågrepet av politiet i Ålesund. Foto: Dagbladet-tipser.
PÅGREPET: Her blir den siktede 23-åringen pågrepet av politiet i Ålesund. Foto: Dagbladet-tipser. Vis mer