Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet finner ikke åstedet og har få tips

Nå har russejenta forklart at hun klorte voldtektsmannen til blods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag skrev Dagbladet.no at en russejente hadde anmeldt to russ for en voldtekt som skal ha skjedd natt til 1.mai.

Jenta forklarte til politiet at overfallet skjedde i forbindelse med et toalettbesøk i skogen ved Fredriksten festning, hvor rundt 600 russ var samlet til et 1.mai-arrangement i regi av Halden-russen.

En gang mellom 23.00 og 01.00 på natten skal jenta ha blitt voldtatt av to ukjente russegutter - en blåruss og en rødruss.

Spekulasjoner

Fire dager senere anmeldte hun voldtekten til Halden politikammer. I anmeldelsen skrev russejenta at Oslo-russen får russeknuter hvis de banker opp eller voldtar en russ fra Moss.

Dette førte til spekulasjoner om at det dreide seg om en hevnvoldtekt, basert på rykter om at en 19 år gammel russejente fra Oslo skal ha blitt voldtatt på et russetreff på Tryvann i Oslo i mai 2001, og at en russejente i 2004 også skal ha blitt voldtatt på et liknende treff på Tryvann.

Politiet tok ryktene om russeknutene alvorlig, men kriminalsjef ved Halden-politiet sier nå at de ikke har konsentrert etterforskningen rundt disse ryktene.

- Vi har ikke satset noe særlig på å undersøke disse knutereglene nærmere. Det blir for mye spekulasjoner, sier Ole Hermansen til Dagbladet.no.

POLITIET I SAMTALE MED RUSS: Dette bildet er fra russetreffet på Tryvann tirsdag. Dagen før hadde voldtektsanmeldelsen i Halden blitt kjent. Da kom ryktene om at det dreide seg om en hevnvoldtekt for to angivelige voldtekter fra 2001 og 2004 på Tryvann. Foto: Scanpix
POLITIET I SAMTALE MED RUSS: Dette bildet er fra russetreffet på Tryvann tirsdag. Dagen før hadde voldtektsanmeldelsen i Halden blitt kjent. Da kom ryktene om at det dreide seg om en hevnvoldtekt for to angivelige voldtekter fra 2001 og 2004 på Tryvann. Foto: Scanpix Vis mer

Få tips, nytt avhør

Nesten en uke etter anmeldelsen og tre dager etter store opplag i media har politiet fortsatt få tips å gå etter.

- Nei, vi har fått inn veldig lite. Det har vært nesten helt stille, sier kriminalsjefen.

Politiet har også gjennomført søk i området ved Fredriksten festning i håp om å finne åstedet for voldtekten uten å lykkes.

I går ble jenta brakt inn til nye avhør.

- Vi valgte å ta henne inn til et nytt avhør i går for å få nærmere beskrivelser av hva som skjedde, sier Hermansen.

Klort til blods

Og i avhøret kom det frem flere opplysninger. Nå har jenta forklart at hun klorte den ene av de to russeguttene til blods.

- Hun forklarte at hun gjorde så stor motstand at den ene ble klort i ansiktet og fikk store skader. Derfor er vi interessert i å vite om noen har fått kutt og blødd fra ansiktet denne kvelden, sier Hermansen til Dagbladet.no.

I den formelle anmeldelsen ga russejenta beskrivelser av de to ukjente russene, og sa at det var en blåruss og en rødruss som hadde overfalt henne.

Politiet jobber fortsatt med å få bedre oversikt over hvilken russ som var til stede under arrangementet på Fredriksten festning, og ønsker å komme i kontakt med medruss og vitner, som kan ha sett noe til overfallet eller noen som blødde fra ansiktet.

<B>IKKE FUNNET ÅSTEDET:</B> Jenta har forklart at voldtekten skal ha skjedd i et skogområde et stykke utenfor selve festområdet på Fredriksten festning. Politiet har ikke klart å finne åstedet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling