Politiet finner ikke opptak

SEFO har gitt opp å finne lydopptaket fra nødmeldingen som ble ringt inn til politiets operasjonssentral i Haugesund natt til onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk da en nødmelding om at noen ropte om hjelp i Sauda, men rykket ikke ut. 20 år gamle Marit Janson ble dagen etter funnet druknet i havnebassenget. Ifølge Else Eik-Nes, som ringte inn nødmeldingen til politiet, svarte betjenten at «politiet ikke kunne rykke ut med folk på overtid», men samtalen ble ikke tatt opp.

- Mandagens undersøkelser og avhør gir oss overhodet ingen holdepunkter for at det her har vært manipulert med lydloggen eller forsøkt slettet noen opptak, sier medlem i SEFO Rogaland, Bjørn Vikse til NRK.

Representanter fra SEFO som er det særskilte organet for politisaker, kom til Haugesund søndag for å undersøke om politiet har opptrådt klanderverdig i saken. Mandag ble kvinnen som ringte inn nødmeldingen og de involverte politimennene avhørt.

Vikse forteller at SEFO nå vil oppsummere situasjonen for deretter å sende en innstilling til Statsadvokaten i Rogaland som deretter vil behandle spørsmålet om eventuelle reaksjoner.

Søndag ble også det kjent at dykkerskipet KNM «Tyr» lå bare 200 meter fra stedet der Janson druknet natt til onsdag. Skipet ble aldri bedt om å sjekke ropene som politiet ble varslet om, skrev VG søndag.

SEFOs konklusjon i saken er ifølge TV 2 ventet om få dager.

(NTB)