Politiet fjernet bilder av politiuniform

Etteretningsekspert mener bildene gjorde det enklere å lage falske politiuniformer.

FJERNET BILDER: Detaljerte instruksjoner og bilder av norske politiuniformer har vært tilgjengelige på internett i flere år. Nå har politiet fjernet bildene fra sine egne nettsider. Foto: KYRRE LIEN / NTB SCANPIX
FJERNET BILDER: Detaljerte instruksjoner og bilder av norske politiuniformer har vært tilgjengelige på internett i flere år. Nå har politiet fjernet bildene fra sine egne nettsider. Foto: KYRRE LIEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Detaljerte instruksjoner og bilder av norske politiuniformer har vært tilgjengelige på internett i flere år. Nå har politiet fjernet bildene fra sine egne nettsider.

I ti år har svært detaljerte skildringer av uniformer til norsk politi vært tilgjengelige på internett, melder NRK.

Bilder og instruksjoner ned på millimeternivå har vist hvordan uniformene kan lages og settes sammen. Bilder av den norske politiuniformen har lenge vært tilgjengelige på politiets egne nettsider, også etter 22. juli. Etterretningsekspert Helge Lurås mener slik informasjon gjør det lettere å lage falske politiuniformer.

- Med tanke på hvor lett det er blitt å kopiere ting i våre dager og få det sydd etter helt nøyaktige spesifikasjoner, vil det være svært vanskelig selv for kjenner til dette veldig godt, å kunne skille en ekte fra en kopi, sier Lurås.

Direktør Lars Henrik Bøhler i Politiets data- og materielltjeneste forteller at politiet nå har fjernet bildene fra sine egne nettsider.

- Vi ser nå i ettertid, i lys av 22. juli og etter at NRK har tatt det opp, at vi har vært for detaljerte. Men detaljeringsgradene kan vi selvfølgelig diskutere, sier Bøhler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer