FJERNET BILDER: Detaljerte instruksjoner og bilder av norske politiuniformer har vært tilgjengelige på internett i flere år. Nå har politiet fjernet bildene fra sine egne nettsider. Foto: KYRRE LIEN / NTB SCANPIX
FJERNET BILDER: Detaljerte instruksjoner og bilder av norske politiuniformer har vært tilgjengelige på internett i flere år. Nå har politiet fjernet bildene fra sine egne nettsider. Foto: KYRRE LIEN / NTB SCANPIXVis mer

Politiet fjernet bilder av politiuniform

Etteretningsekspert mener bildene gjorde det enklere å lage falske politiuniformer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Detaljerte instruksjoner og bilder av norske politiuniformer har vært tilgjengelige på internett i flere år. Nå har politiet fjernet bildene fra sine egne nettsider.

I ti år har svært detaljerte skildringer av uniformer til norsk politi vært tilgjengelige på internett, melder NRK.

Bilder og instruksjoner ned på millimeternivå har vist hvordan uniformene kan lages og settes sammen. Bilder av den norske politiuniformen har lenge vært tilgjengelige på politiets egne nettsider, også etter 22. juli. Etterretningsekspert Helge Lurås mener slik informasjon gjør det lettere å lage falske politiuniformer.

- Med tanke på hvor lett det er blitt å kopiere ting i våre dager og få det sydd etter helt nøyaktige spesifikasjoner, vil det være svært vanskelig selv for kjenner til dette veldig godt, å kunne skille en ekte fra en kopi, sier Lurås.

Direktør Lars Henrik Bøhler i Politiets data- og materielltjeneste forteller at politiet nå har fjernet bildene fra sine egne nettsider.

- Vi ser nå i ettertid, i lys av 22. juli og etter at NRK har tatt det opp, at vi har vært for detaljerte. Men detaljeringsgradene kan vi selvfølgelig diskutere, sier Bøhler.

(NTB)