KLARGJORT FOR NØDLANDING: Fylkesvei 808, som er veien til Hemnesberget ble i ettermiddag klargjort for en mulig nødlanding. Flyet landet til slutt uten problemer på flyplassen i Sandnessjøen.
KLARGJORT FOR NØDLANDING: Fylkesvei 808, som er veien til Hemnesberget ble i ettermiddag klargjort for en mulig nødlanding. Flyet landet til slutt uten problemer på flyplassen i Sandnessjøen.Vis mer

Politiet forberedte nødlanding på fylkesvei

Mikroflyet har nå landet trygt på Sandnessjøen lufthavn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Et mindre fly med to personer om bord fikk i ettermiddag store problemer i luftrommet over Hemnes i Helgeland. Politiet frykter først at det måtte forsøke å nødlandet på en bilvei.

- Vi fikk opplyst at det hadde problemer med sikten på grunn av mye tåke. Flyet hadde kontakt- og meldte fra om problemene sine til tårnet på Sandnessjøen lufthavn, opplyser Torstein Ryse ved operasjonssentralen i Helgeland. 

Cirka klokken 16.40 klarte flyet å foreta en vanlig landing på Sandnessjøen lufthavn, bekrefter flytårnet overfor Dagbladet.

For sikkerhetsskyld holdt politiet lenge fylkesvei 808, som er veien til Hemnesberget klar for en mulig nødlanding.

- Veien blir nå åpnet igjen, bekrefter Ryse.

Ved Hovedredningssentralen fikk Dagbladet opplyst at det var et mikrofly som har fikk problemer. Mikrofly er den minste flyklassen og kan kun fly med inntil to personer.

Den siste ulykken med denne flytypen i Norge fant sted for bare 17 dager siden. To personer omkom da et mikrofly styrtet like etter avgang fra Fagerhaug flyplass 10 km nordøst for Oppdal i Sør-Trøndelag.

Den ene av de omkomne var en 23 år gammel mann bosatt i Trondheim, som deltok i sitt eget utdrikningslag. Han skulle gifte seg i slutten av juli, ifølge vennene.