Politiet forbyr nazister å demonstrere i Fredrikstad 29. juli

Den nordiske motstandsbevegelsen får ikke lov til å demonstrere i Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet forbyr Den nordiske motstandsbevegelsen å demonstrere i Fredrikstad fordi det er fare for «alvorlig forstyrrelse av ro, orden og lovlig ferdsel».

Det opplyser Øst politidistrikt i en pressemelding.

Den nordiske motstandsbevegelsen ble gitt muntlig tillatelse til å demonstrere i Østfold-byen. Siden da har politiet «foretatt en betydelig innhenting av informasjon» som nå har fått politiet til å snu i saken.

- Det er varslet flere motdemonstrasjoner med potensiale til å trekke svært mange mennesker til Fredrikstad. Politiets informasjonshenting viser at det er stor risiko for voldelig motstand og organiserte ordensforstyrrelser fra enkeltgrupperinger av motdemonstranter, sier Steven Hasseldal, politimester i Øst politidistrikt, i pressemeldingen.

De mener at det store antallet mennesker som ventes å oppholde seg i sentrum denne dagen, medfører en «uakseptabel skaderisiko for publikum, bygninger, kjøretøy og gjenstander.

Videre heter det at politiet har vurdert tiltak som kunne sikre gjennomføringen av et trygt arrangement, men har altså kommet fram til at «faren for alvorlige ordensforstyrrelser» er for stor.

Politiet utelukker ikke at arrangøren, Den nordiske motstandsbevegelsen, kan få lov til å holde en demonstrasjon ved en annen anledning.

- Forbudet gjelder arrangementet 29. juli, og er ikke til hinder for et tilsvarende arrangement en annen dato. Vi vil nå gå i dialog med arrangøren for å forsøke å finne en løsning, sier politimester Hasseldal.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer