Politiet forbyr nazister å demonstrere i Fredrikstad 29. juli

Den nordiske motstandsbevegelsen får ikke lov til å demonstrere i Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet forbyr Den nordiske motstandsbevegelsen å demonstrere i Fredrikstad fordi det er fare for «alvorlig forstyrrelse av ro, orden og lovlig ferdsel».

Det opplyser Øst politidistrikt i en pressemelding.

Den nordiske motstandsbevegelsen ble gitt muntlig tillatelse til å demonstrere i Østfold-byen. Siden da har politiet «foretatt en betydelig innhenting av informasjon» som nå har fått politiet til å snu i saken.

- Det er varslet flere motdemonstrasjoner med potensiale til å trekke svært mange mennesker til Fredrikstad. Politiets informasjonshenting viser at det er stor risiko for voldelig motstand og organiserte ordensforstyrrelser fra enkeltgrupperinger av motdemonstranter, sier Steven Hasseldal, politimester i Øst politidistrikt, i pressemeldingen.

De mener at det store antallet mennesker som ventes å oppholde seg i sentrum denne dagen, medfører en «uakseptabel skaderisiko for publikum, bygninger, kjøretøy og gjenstander.

Videre heter det at politiet har vurdert tiltak som kunne sikre gjennomføringen av et trygt arrangement, men har altså kommet fram til at «faren for alvorlige ordensforstyrrelser» er for stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer