Politiet forfølger sovende celler

FBI har i underkant av 100 mistenkte al-Qaida-agenter i USA under oppsikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De antatte sovende cellene befinner seg i flere større byer - deriblant Seattle, Chicago, Atlanta og Detroit. CNN har fått opplysningene fra myndighets-kilder. Dette er den mest spesifikke informasjonen om terrortrusselen i USA til dags dato.

Myndighetene valgte å fortelle at de er på sporet av terroristene etter den siste trusselmeldinga fra al-Qaida. En som påstår å være talsmann for terrornettverket opplyser at de skal iverksette større angrep. Dette innbefatter «bakholdsangrep, likvideringer og andre operasjoner som treffer fienden der han venter det minst».

Amerikanske myndigheter tror trusselen som ble framsatt på et nettsted, kommer fra kommandant Abu-Leith al-Libi som ledet tropper under kampene i Shah-e-kot-dalen i mars. De antar at hensikten med nett-trusselen er å øke kampviljen blant al-Qaida-agentene som fortsatt er på frifot rundt om i verden.

- I USA gjenstår det sovende terroristceller og støttespillere som vi ikke har identifisert på en måte som gjør at vi kan aksjonere før de slår til, sier justisminister John Ashcroft.

Forrige måned aksjonerte FBI mot over 60 personer på kjøpesentre rundt om i landet. De ville finne ut om pakistanere som jobbet i juvelbutikker, sendte penger til terrorister i hjemlandet. Ingen beviser ble funnet og ingen siktelser tatt ut.

<B>KAN IKKE SLÅ TIL: I går fortalte justisminister John Ashcroft (venstre) kongressen at de ikke har beviser mot sovende terroristceller i USA. Her sammen med forsvarsminister Donald Rumsfeld, finansminister Paul O'Neill og utenriksminister Colin Powell.