Politiet forhandler med gisseltakerne

- Forsøker å finne en løsning på situasjonen uten at noen blir skadet.

OMRINGET RETTSBYGNINGEN: Spesialstyrker tatt seg inn i rettsbygningen og brakt tjenestemenn ut derfra, mens væpnet politi har omringet bygningen. Det pågår nå forhandlinger med gisseltakerne, opplyser politiet. Foto: EPA/SEDAT SUNA/SCANPIX
OMRINGET RETTSBYGNINGEN: Spesialstyrker tatt seg inn i rettsbygningen og brakt tjenestemenn ut derfra, mens væpnet politi har omringet bygningen. Det pågår nå forhandlinger med gisseltakerne, opplyser politiet. Foto: EPA/SEDAT SUNA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 14.36 i dag gikk fristen som gisseltakerne kom med ut. To personene hadde da stormet en rettsbygning i Istanbul, og tatt statsadvokat Mehmet Selim Kiraz til fange.

Etter dette har de publisert et bilde på nett der statsadvokaten har en pistol mot hodet sitt, og de har truet med å drepe mannen innen tidsfristen dersom ikke kravene deres ble oppfylt.

Tyrkiske TV-stasjoner avsluttet sine direktesendinger da fristen gikk ut. Samtidig har spesialstyrker tatt seg inn i rettsbygningen og brakt tjenestemenn ut derfra, mens væpnet politi har omringet bygningen.

Det er også kommet meldinger om skudd, ifølge nyhetsbyrået Dogan.

- Forhandlinger Ifølge nyhetsbyrået Reuters pågår det nå forhandlinger med de to personene. Det er politisjef Selami Altinok i byen som kommer med opplysningene.

- Vi forsøker å finne en løsning på situasjonen uten at noen blir skadet, sier han.

Den venstreradikale gruppa Folkets revolusjonære frigjøringsfront (DHKP-C) skal stå bak. På sosiale medier har det dukket opp flere bilder av statsadvokaten med et våpen mot hodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer