OMRINGET RETTSBYGNINGEN: Spesialstyrker tatt seg inn i rettsbygningen og brakt tjenestemenn ut derfra, mens væpnet politi har omringet bygningen. Det pågår nå forhandlinger med gisseltakerne, opplyser politiet. Foto: EPA/SEDAT SUNA/SCANPIX
OMRINGET RETTSBYGNINGEN: Spesialstyrker tatt seg inn i rettsbygningen og brakt tjenestemenn ut derfra, mens væpnet politi har omringet bygningen. Det pågår nå forhandlinger med gisseltakerne, opplyser politiet. Foto: EPA/SEDAT SUNA/SCANPIXVis mer

Politiet forhandler med gisseltakerne

- Forsøker å finne en løsning på situasjonen uten at noen blir skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 14.36 i dag gikk fristen som gisseltakerne kom med ut. To personene hadde da stormet en rettsbygning i Istanbul, og tatt statsadvokat Mehmet Selim Kiraz til fange.

Etter dette har de publisert et bilde på nett der statsadvokaten har en pistol mot hodet sitt, og de har truet med å drepe mannen innen tidsfristen dersom ikke kravene deres ble oppfylt.

Tyrkiske TV-stasjoner avsluttet sine direktesendinger da fristen gikk ut. Samtidig har spesialstyrker tatt seg inn i rettsbygningen og brakt tjenestemenn ut derfra, mens væpnet politi har omringet bygningen.

Det er også kommet meldinger om skudd, ifølge nyhetsbyrået Dogan.

- Forhandlinger Ifølge nyhetsbyrået Reuters pågår det nå forhandlinger med de to personene. Det er politisjef Selami Altinok i byen som kommer med opplysningene.

- Vi forsøker å finne en løsning på situasjonen uten at noen blir skadet, sier han.

Den venstreradikale gruppa Folkets revolusjonære frigjøringsfront (DHKP-C) skal stå bak. På sosiale medier har det dukket opp flere bilder av statsadvokaten med et våpen mot hodet.

Terrororganisasjon DHKP-C regnes som en terrororganisasjon og gruppa har tatt på seg ansvaret for flere voldelige angrep de siste årene.
Marxistgruppa tok senest i januar i år på seg ansvaret for en selvmordsaksjon mot en politistasjon i Istanbul.

Gisselet Mehmet Selim Kiraz leder etterforskningen av dødsfallet til den 15 år gamle Berkin Elvan, som døde i mars i fjor etter å ha ligget ni måneder i koma. Gutten ble skadd i hodet under masseprotester mot regjeringen i 2013.

Venstreradikale DHKP-C krever at statsadvokaten identifiserer politibetjentene som de hevder står bak Elvans dødsfall.

- La ham gå Gruppa krever også at de ansvarlige politibetjentene gir en offentlig tilståelse og at de blir prøvd i «folkedomstoler», i tillegg til at siktelsene mot dem som har deltatt i protester for Elvan, frafalles, skriver NTB.

Faren til den døde tenåringen ber instendig gisseltakerne om å la Kiraz gå, skriver den tyrkiske avisen Daily Hurriyet.

- Min sønn er død. Jeg vil ikke at noen andre skal dø. La ham gå, sier faren.

GISSELTAKING:  Statsadvokat Mehmet Selim Kiraz er tatt til gissel i et tinghus i Istanbul. Gisseltakerne har sendt ut flere bilder via sosiale medier av gisselaksjonen. Foto: YouTube
GISSELTAKING: Statsadvokat Mehmet Selim Kiraz er tatt til gissel i et tinghus i Istanbul. Gisseltakerne har sendt ut flere bilder via sosiale medier av gisselaksjonen. Foto: YouTube Vis mer