Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet forhandlet med gisseltaker via Facebook

Eksmilitær gisseltaker (22) overga seg for kort tid siden.

SPERRET AV: Politiet sperret av et større område rundt bygget mannen forskanset seg i. Foto: AP /Gene J. Puskar / NTB scanpix
SPERRET AV: Politiet sperret av et større område rundt bygget mannen forskanset seg i. Foto: AP /Gene J. Puskar / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Et Swat-team i Pittsburgh benyttet Facebook for å kommunisere med en 22-år gammel mann under en gisselsituasjon fredag, melder avisa Telegraph i dag.

Ifølge politiet skal 22 år gamle Kleine Michael Thaxton ha oppdatert sin egen Facebook-profil under gisselsituasjonen, og skrevet at han var «trøtt av livet».

Kommuniserte via Facebook 22-åringen hadde endret innstillingene på sin Facebook-profil, slik at alle kunne lese hva han skrev.

Etter at Swat-teamet fant siden hans, forsøkte de å kommunisere med Thaxton gjennom Facebook. Han svarte med å legge ut mobilnummeret sitt, som politiet deretter ringte.

Noen av 22-åringens venner skal ha oppfordret han til å fortsette gisselsituasjonen, mens andre igjen skrev til kompisen og ba ham slutte. Amerikansk politi har nå advart mot at de som oppfordret Thaxton, kan bli straffeforfulgt.

Endte fredelig Sitasjonen endte likevel fredelig, melder CNN. 22-åringen har nå overgitt seg til politiet, og personen som ble holdt gissel av Thaxton er heller ikke skadet.

Det var klokken 13.20 lokal tid at politiet fikk meldinger om en «relativt rolig» pistolmann, som holdt en person gissel i en høyblokk i Pittsburgh.

Mannen gikk fredag morgen inn i kontorbygningen til firmaet CW Breitsman Associates og spurte etter en navngitt person.  

Ifølge bedriften har ikke Thaxton jobbet hos dem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media