Politiet forlot 16-åring hos torturistene

Åtte ungdommer tiltalt for massiv tortur og voldtekt.

POLITIET KOM - OG GIKK: Morgenen etter den flere timer lange torturnatta gikk politiet inn i denne leiligheten, noterte navnet på bl.a. det 16 år gamle offeret. Men politifolkene skjønte ikke at han skal ha blitt torturert - og forlot leiligheten. Foto: ERLING HÆGELAND
POLITIET KOM - OG GIKK: Morgenen etter den flere timer lange torturnatta gikk politiet inn i denne leiligheten, noterte navnet på bl.a. det 16 år gamle offeret. Men politifolkene skjønte ikke at han skal ha blitt torturert - og forlot leiligheten. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||STAVANGER (Dagbladet): Politifolkene forsto neppe hvilken grotesk scene de var vitne til, da det torsdag morgen 4. desember i fjor undersøkte en rekkehusleilighet i et villastrøk i utkanten av Haugesund. Gjennom hele natta skal en 16 år gammel gutt blitt torturert og truet med å bli drept av en gjeng jevngamle ungdommer, samt av en 25-åring som bodde i leiligheten. Torturofferets 18 år gamle venninne skal i tillegg ha blitt voldtatt.

Da politiet ringte på, skal 16-åringen ha blitt kledd på i en fei for å skjule torturskadene. Han skal ha blitt kommandert til å legge seg i ei seng og pakke dyna over seg, og fikk klar beskjed: Hvis han sladret til politifolkene, var han ferdig.

Bønn om hjelp I dag begynner den to uker lange rettssaken i Haugesund tingrett, der åtte ungdommer i alderen 15 til 25 år, flere av dem barneverns- barn, står tiltalt for massiv tortur og voldtekt.

I tre døgn skal torturofferet ha blitt holdt fanget, før politiet hentet ham ut av leiligheten ved 14-tida fredag 5. desember. Men det har til nå ikke vært kjent at politiet var i snakk med torturofferet i leiligheten over ett døgn i forveien, angivelig på jakt etter barnevernsrømlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer