RASK INNFØRING: - Hvis kommunene følger malen og gjør kurante endringer, kan vi stadfeste endringene kjapt, sier seksjonssjef Steinar Talgø i Politidirektoratets juridiske forvaltningsseksjon til NTB om tiggeforbudet som skal innføres. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
RASK INNFØRING: - Hvis kommunene følger malen og gjør kurante endringer, kan vi stadfeste endringene kjapt, sier seksjonssjef Steinar Talgø i Politidirektoratets juridiske forvaltningsseksjon til NTB om tiggeforbudet som skal innføres. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Politiet formulerer tiggeforbud for kommunene

Ønsker rask godkjenning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektoratet sendte ut en veileder til kommuner som ønsker en rask godkjenning av tiggeforbud over en uke før regjeringen sikret flertall for å forby tigging lokalt.

De kommunene som har politisk flertall for å forby tigging fra 1. juli, må som vanlig sende forslag om hva slags type forbud de vil ha på høring, før de treffer et vedtak om nye politivedtekter som så må sendes til Politidirektoratet (POD) for godkjenning.

Siden den forrige regjeringen i fjor endret politiloven for å tillate lokale begrensninger på tigging, har en rekke kommuner måttet vente i opptil et halvt år på grønt lys fra POD.

Derfor sendte direktoratet allerede i starten av juni ut en mal for hvordan kommuner på enklest mulig vis kan endre egne vedtekter for å forby tigging.

- Hvis kommunene følger malen og gjør kurante endringer, kan vi stadfeste endringene kjapt, sier seksjonssjef Steinar Talgø i Politidirektoratets juridiske forvaltningsseksjon til NTB.

(NTB)