Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet fornøyd med folks oppførsel natt til 17. mai

Men i Kragerø oppdaget politiet noe litt utenom det vanlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over hele landet er politiet stort sett fornøyd med folks oppførsel natt til 17. mai. Noen ordensforstyrrelser og litt støy fra russen er å regne med, sier de.

Fra sør til nord hadde politiet nok å henge fingrene, men ingen av distriktene melder om alvorlige hendelser.

I Kragerø måtte fem russ reddes ut av et offentlig toalett etter at døren gikk i vranglås. I Kristiansand ble en russ som hadde sovnet på en gressplen kjørt hjem, og i Harstad hadde to russ tatt seg inn på et militært område. I Lillestrøm måtte en mann kjøres til legevakten etter at han danset på bardisken og falt ned.

- Det har gått veldig bra vil jeg si. Noen pågripelser og bortvisninger, stort sett i Haugesund, Stavanger, Jæren og Sandnes. Og vi har fått få meldinger på russen, så dette har gått veldig bra, sier operasjonsleder Karstein Tendenes i Sørvest politidistrikt til NTB.

Som en vanlig helg

Samme opplevelsen har hans kollegaer i Innlandet, Trøndelag, Vest, Sørøst, Agder og Øst. Flere av dem sier natten var som en vanlig helg.

- Det har vært mye klager på støy, som man jo kan forvente. Primært i Tromsø. Ellers rundt i politidistriktet har det gått rimelig rolig for seg. En litt hektisk natt til søndag kan vi vel karakterisere det som, sier operasjonsleder Kåre Munkvold.

Roligere enn ventet

Både i Finnmark og hovedstaden har det gått roligere for seg enn ventet.

- I Oslo har det vært en forsøksvis rolig natt til 17. mai. Ikke veldig mye som har skjedd i sentrum og det har vært få oppdrag knyttet til russ, sier operasjonsleder Vidar Pedersen.

Kun i Nordland var det litt mer å gjøre enn på en vanlig lørdag.

- Det har vært et titalls russeoppdrag. To ble kjørt til arresten i Bodø, et par stykker måtte kjøres hjem i Mosjøen og en var så beruset at vedkommende måtte kjøres til legevakten. Så mye ordensoppdrag, men ingen store hendelser, sier operasjonsleder Jon-Inge Moen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media