Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet fornøyd med Obama-mania

Den største politiaksjonen i moderne tid i Oslo resulterte i en fredelig massedemonstrasjon både for og mot president Barack Obama.

FREDELIG:
Demonstranter mot krigen i Afghanistan deltok torsdag kveld i Fredsbevegelsens demonstrasjon i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris 2009. 
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
FREDELIG: Demonstranter mot krigen i Afghanistan deltok torsdag kveld i Fredsbevegelsens demonstrasjon i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris 2009. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den største politiaksjonen i moderne tid i Oslo resulterte i en fredelig massedemonstrasjon både for og mot president Barack Obama.


De over 2.300 politifolkene på jobb kunne puste lettet ut etter endt økt torsdag kveld. Da hadde president Barack Obama og kona Michelle hilst og vinket til rundt 15.000 mennesker utenfor Grand Hotel uten at noe skjedde.

- Vi har ikke hatt et eneste tilfelle av truende situasjoner eller noen annen form for hendelser, forteller politioverbetjent Snorre Haugan til NTB.

Bra samarbeid

At det i år var to ulike markeringer, det tradisjonelle fakkeltoget til ære for prisvinneren og et en alternativ demonstrasjon for dem som er uenig i at Barack Obama fortjener årets pris, førte ikke til noen uheldige situasjoner.

- Alt har gått svært fint. Vi har hatt et godt samarbeid med Secret Service. Vi har hatt en god dialog alle initiativtakere til demonstrasjonene. De har spilt på lag med oss og sett behovet for sikkerhetstiltakene vi har sagt er nødvendige, sier Haugan.

I begge togene som gikk mot Eidsvolls plass foran Grand Hotel og Stortinget hadde arrangørene egne vakter. I tillegg var det mange sivile spanere fra politiet til stede.

Mange skuelystne

- En utfordring var at så mange andre skuelystne hadde møtt fram for å se Obama, så det var nesten fullt allerede da det første av de to togene marsjerte inn på plassen, sier politioverbetjenten.

Tjenestemenn fra flere politidistrikt, svenske politibiler på utlån fra nabolandet, helikoptre og kilometer med stålgjerder er satt opp. Haugan mener både politiet og publikum kan være glade for gjennomføringen.

- Vi har hatt godfølelsen i hele dag, avslutter Haugan.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media