ÅSTEDET: Her i Tomasjordvegen i Tromsdalen fant politiet de tre drepte på søndag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.no
ÅSTEDET: Her i Tomasjordvegen i Tromsdalen fant politiet de tre drepte på søndag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.noVis mer

Politiet forsøker ikke å få opphevet taushetsplikten

Mener siktedes tilstand er for dårlig. Regner med å få vite nøyaktig tidspunkt for drapet i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet.no): Etter å ha tilstått å drapene på et ektepar og ektemannens mor søndag, er nå den siktede 38-åringen på en psykiatrisk avdeling tilknyttet Universitetssykehuset i Tromsø, kalt Åsgård.

De siste dagene har Dagbladet og andre medier kartlagt den siktedes lange historie i psykiatrien og rettsvesenet. Blant annet har han to dommer for grove ran og skal ha vært tvangsinnlagt med psykoser flere ganger.

- Ikke forsvarlig
I arbeidet med å forstå eventuelle motiver og mannens bakgrunn, utgjør legenes taushetsplikt fremdels et problem for politiet.

- De har jo taushetsplikt overfor oss. Så dem får vi ikke mye fra, sier politiadvokat Elin Norgård Strand til Dagbladet.no.

Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet Vis mer

For at politiet skal få informasjon om siktedes historie, må han selv gi klarsignal til legene og advokaten om det. Politiet har heller ikke forsøkt å få opphevet taushetsplikten.

- Vi synes ikke det har vært forsvarlig å be siktede om å frita legen for den, ikke i hans tilstand nå, sier Strand.

Politiet gjennomfører nå fortløpende avhør med folk som kan ha sett de drepte eller siktede i perioden før drapene. Flere har også observert den siktede på vei inn til Tromsøya, gående over brua som knytter øya sammen med fastlandet Tromsdalen i øst.

Kan få svar på drapstidspunkt
Obduksjonsrapporten er ventet i morgen. Antallet tre drepte og omfanget av skadene de ble utsatt for, har gjort at arbeidet har tatt lang tid.

- Vi tror rapporten vil si noe om hvordan de er drept, våpnenet som er benyttet og tidspunktet for drapene, sier Strand.

Politiadvokaten tror at informasjonen i den foreløpige obduksjonrapporten og og politiets egne kunnskaper fra åstedet vil gi et presist svar på når drapene ble utført.

DREPT: Ekteparet Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Christensen (61).
DREPT: Ekteparet Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Christensen (61). Vis mer