Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet forsøkt fratatt våpenet 17 ganger i år

- Vår største bekymring, sier Kaare Songstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 17 ganger i år har politiet blitt forsøkt fratatt pistolen av berusede personer og under pågripelser, ifølge en kartlegging gjort av NRK.

- Dette er vår største bekymring - episodene der noen forsøker å ta pistolen fra politiets tjenestemenn. Man kan selv tenke seg hva som kan skje dersom en utagerende arrestant eller en beruset person får tak i et skarpladd våpen, sier beredskapsdirektør Kaare Songstad i Politidirektoratet (POD) til NRK.

I noen av de 17 registrerte tilfellene medførte situasjonen personskade:

- I tre av tilfellene er vi kjent med at dette medførte personskade; en knekt tommel på tjenesteperson, brist i hånd hos tjenesteperson og skade på vedkommende som forsøkte å ta våpenet. I flere av tilfellene er det ukjent om hendelsen medførte personskade, skriver Politidirektoratet i en epost til kanalen.

Direktoratet opplyser det kan være mørketall.

- Det skyldes hovedsakelig at slike hendelser først ble rapporteringspliktige i september. Tallene vi har må derfor tolkes med forsiktighet, og det er mulig at det har vært flere tilfeller enn det vi kjenner til.

Ingen av hendelsene førte til at politiet ble fratatt våpenet. På Stavanger politistasjon klarte en 24 år gammel mann imidlertid å avfyre et skudd mens pistolen var i hylsteret til en politibetjent tidligere i høst.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media