Politiet fortalte foreldrene om mulig overgrep mot datteren (8)

Jenta hadde betrodd seg til noen i nabolaget.

VOLDTEKT: Det er i dette området de to fem år gamle jentene skal ha blitt påført bind på øynene og ført inn i skogen. Der mener politiet at de to jentene ble voldtatt av en mann i 40-åra. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
VOLDTEKT: Det er i dette området de to fem år gamle jentene skal ha blitt påført bind på øynene og ført inn i skogen. Der mener politiet at de to jentene ble voldtatt av en mann i 40-åra. Foto: Benjamin A. Ward/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at mannen som er siktet for voldtekt av to fem år gamle jenter i Asker også er mistenkt for overgrep mot ei annen jente i området.

Jenta er åtte år gammel, og politiet ble kjent med det tredje mulige overgrepet i forbindelse med en rundspørring i nabolaget, opplyser politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til Dagbladet.

Jentas foreldre visste ingenting før politiet informerte dem, skriver NRK.

- I forbindelse med rundspørringen fikk vi opplysninger om en tredje mulig fornærmet. Jenta hadde ikke snakket direkte med foreldrene sine, men hun hadde snakket med noen andre, som har tatt kontakt med oss fordi vi hadde den rundspørringen, sier Backe til Dagbladet.

- Etter dette tok vi kontakt og fikk gjennomført et dommeravhør med jenta i går, legger hun til.

Antar det skjedde nylig Backe har foreløpig ikke mulighet til å konkretisere hvem det var åtteåringen hadde betrodd seg til om det angivelige overgrepet.

Politiet vet heller ikke nøyaktig når dette har skjedd.

- Men vi antar at det ikke skjedde så veldig lenge forut for hendelsen forrige fredag. Vi må prøve å finne ut mer gjennom mer etterforskning, sier Backe.

Skogholtet der overgrepene mot de to fem år gamle jentene skjedde har vært et yndet lekeområde for barna i borettslaget på Borgen. Lekestativer står oppstilt til fri bruk ved siden av skogholtet. Ifølge TV 2 skal de to fem år gamle jentene ha blitt påført bind for øynene og ført inn i skogen fra lekeplassen.

Foreldrene til de to femåringene er sterkt preget, og synes det er grusomt at også andre barn kan være utsatt for overgrep.

- Det ene foreldreparet har gitt uttrykk for at de ble rystet da de hørte at det også kan være andre som er utsatt for dette, sier bistandsadvokat Terje Korneliussen til Dagbladet.

Nekter straffskyld Siktede erkjenner utuktig omgang med mindreårige, men nekter straffskyld for voldtekt. I går ble han varetektsfengslet i fire uker.

- Vi er uenige i lovanvendelsen her. Ut i fra det jentene har forklart er ikke dette en voldtekt. Dette er alvorlig nok, men vi mener det ikke er voldtekt, sa mannens forsvarer Cecilie Nakstad til Dagbladet i går.

Hun ønsker ikke å kommentere de nye mistankene mot sin klient.

Lisbeth Ravlo Backe understreker at mannen foreløpig bare er mistenkt for det tredje forholdet, ikke siktet, og politiet er ennå ikke ferdige med å avhøre ham.

De er foreløpig tilbakeholdne med informasjon i denne saken fordi de vil unngå at potensielle vitner kan bli påvirket.

- Det er viktig med ro i saken så vi kan etterforske ordentlig. I tillegg er det viktig at folk fremdeles kommer til oss med tips, sier Backe.