Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Janne Jemtland savnet i Brumunddal

Politiet fortsatt uten funn: Undersøkte gård med forbrenningsanlegg etter tips

Politiet har i dag gjort omfattende søk rundt Janne Jemtlands hus og i området der blodsporene ble funnet.

SPERRE: I dag var det omfattende søk i området rundt Janne Jemtlands bolig. Selv med politihelikopter i lufta, ble det ikke gjort noen funn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPERRE: I dag var det omfattende søk i området rundt Janne Jemtlands bolig. Selv med politihelikopter i lufta, ble det ikke gjort noen funn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUMUNDDAL (Dagbladet): Politiet har de siste dagene ikke gjort noen funn av betydning i søket etter savnede Janne Jemtland (36) i Brumunddal.

I dag ble leteaksjonen etter kvinnen som har vært savnet i over tolv døgn intensivert på nytt. Politihelikopter, snøscootere og firehjulinger på belter samt tre politihundepatruljer har lett etter kvinnen i et område med radius på over en mil.

SAVNET: Janne Jemtland (36) ble sist sett 29. desember. Dette er det politiet vet hittil. Vídeo: NTB Scanpix/Google maps. Klipp: Frida Andersen Vis mer

Over 200 tips

Politiet har i dag også gjennomsøkt en gård mellom de to stedene der blodsporene ble funnet. Gården har også forbrenningsovn beregnet på stort gårdsavfall og har også blitt undersøkt tidligere.

- Vi har lett på en gård med forbrenningsanlegg og på flere gårder i nærheten av der blodsporene ble funnet. Vi har ikke gjort noen funn, sier Ringsaker-lensmann Terje Krogstad til Dagbladet.

SØKTE: Politihelikopteret henger over området der Janne Jemtland bor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØKTE: Politihelikopteret henger over området der Janne Jemtland bor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Etter det Dagbladet kjenner til, ble søket på gården iverksatt etter tips fra publikum.

- Vi har fått inn over 200 tips. Det går stort sett i folk som mener å ha observert noe eller noen som kan likne, sier han.

Ingen funn

Politiet har i dag ikke gjort noen funn, og det er ikke gjort funn av betydning siden blodspor som ble observert i helga. Ingen av Jemtlands personlige eiendeler har heller blitt funnet.

ATV: Politiet brukte lånte beltedrevne ATV-er og snøscootere i søket etter Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ATV: Politiet brukte lånte beltedrevne ATV-er og snøscootere i søket etter Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Politiet har i dag fått ytterligere bistand fra Kripos i form av to nye taktiske etterforskere. Fra før har Kripos sendt fire taktiske etterforskere og to krimteknikere.

Kripos-mannskapene og Politiet i Innlandet jobber nå for fullt med å sammenstille vitneavhør, tips og de konkrete sporene.

Søkte ved boligen

Dekningsområdet politihelikopteret søker i, er relativt stort. Janne Jemtland ble sist sett ved sitt eget hjem over en mil unna Brumunddal sentrum klokka 02.00 på natta. Nesten fire timer seinere, 05.50, slår mobilen hennes inn på en basestasjon i nærheten av Brumunddal sentrum, 12 kilometer fra hennes eget hjem.

LENSMANN: Terje Krogstad i Ringsaker forteller at politiet har fått over 200 tips. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LENSMANN: Terje Krogstad i Ringsaker forteller at politiet har fått over 200 tips. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Hvorvidt dette betyr at mobilen har vært aktivt i bruk eller bare befunnet seg i området ønsker ikke politiet å svare på.

- I dag startet vi i området hun var savnet i. Der søkte vi med tanke på å finne spor. Vi fortsatte søket sørover mot funnstedet. Og er nå i ferd med å avslutte for i dag. Vi gjør fortløpende vurdering på å fortsette søket seinere, sier Krogstad til Dagbladet onsdag ettermiddag.

Sperret av terrenget

Politihelikopteret startet altså hjemme hos Jemtland, det siste stedet den sikre observasjonen var. Hun og ektemannen skal ha tatt en taxi hjem sammen fra en fest på samfunnshuset Veldrom.

- Jeg ønsker ikke å gå i detalj på akkurat det momentet, sier han.

Da det omfattende søket ved Jemtlands bolig ble gjort i dag, ble et område med en radius på flere hundre meter avsperret.

- Dette var for å få arbeidsro og av hensyn til belastningen for de pårørende. Vi har kontakt med familien, blant annet gjennom politiets pårørendekontakt, sier Krogstad.

Han sier søket har vært sentrert i terrenget rundt boligen. Politiet har ikke tatt noe i beslag fra boligen.

Første dag med helikopter

Selv om det er tolv dager siden Jemtland ble savnet, er det første dag politihelikopteret er oppe i lufta.

- Helikopteret skulle egentlig vært her på mandag, men det ble hindret litt av flyværet. Det har også med muligheten for å lette fra Gardermoen, sier han.

- Dere søker på mange av stedene hvor dere allerede har søkt med store mannskaper.

- Jo, men politihelikopter gjør at vi kommer opp i høyden og kan se fotspor og bilspor. Det er litt av begrunnelsen for at vi har gjort det, sier lensmannen til Dagbladet.​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!