AVHØRES I DAG: Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen vil bli avhørt i dag.
Arkivfoto: PRIVAT/SCANPIX
AVHØRES I DAG: Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen vil bli avhørt i dag. Arkivfoto: PRIVAT/SCANPIXVis mer

Politiet fortsetter avhør av Kristin-siktede i dag

Fortsetter etterforskningen for fullt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vestfold-politiet vil i dag fortsette avhør av den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen i 1999. Mannen ble fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Mannen benekter i avhør straffskyld.

- Avhør av siktede og vitner vil skje i løpet av mandag og videre gjennom uka, skriver Vestfold politidistrikt i en pressemelding.

Etterforsker for fullt Etterforskingen fortsetter for fullt fra i dag morges, med tekniske undersøkelser, gjennomgang av tidligere arbeid, samt avhør, skriver politiet.

Siktede har ikke blitt avhørt i helga, men konstituert visepolitimester Kjell Johan Abrahamsen opplyste i går at det er blitt foretatt vitneavhør.

- Vi har ingenting nytt å melde, annet enn at vi har fortsatt avhør av sentrale vitner. I tillegg har helga blitt brukt til å legge en etterforskningsplan for de kommende ukene, sa konstituert visepolitimester Kjell Johan Abrahamsen i Vestfold politidistrikt til NTB i går kveld.

DNA-bevis Han forteller at de har god dialog med den siktede 38-åringen.

- Vi har tett dialog med ham, selv om han i avhør benekter straffskyld, sier Abrahamsen.

Årsaken til at mannen nå er siktet på ny for å ha kvalt Kristin til døde, er nye DNA-bevis som kobler ham til selve drapet. DNA-prøven tok politiet av mannen i mai da de ransaket leiligehten hans i forbindelse med en mindre narkotika-sak.

38-åringen stiller seg fremdeles uforstående til politiets anklager mot ham, ifølge hans forsvarer. Påtalemyndigheten har begjært saken gjenopptatt.