Politiet fortviler etter ny festnatt: - 190 loggførte hendelser

Oslo-politiet beskriver ei ny festnatt der «folk sto som sild i tønne», mens Trøndelag politidistrikt måtte loggføre over 190 hendelser, 50 flere enn nyttårsaften. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) truer med ny skjenkestopp.

ULOVLIG: Hver sommer blusser debatten om pilsing i parken opp. Innsatsleder i Oslo politidistrikt, Tomm Berger, gir sine råd. Video: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag var det duket for den første helgekvelden med normale åpningstider i Oslo siden utelivsbransjen ble rammet av coronatiltakene. Det resulterte i rundt 170 loggførte hendelser, hvorav 70 prosent kunne knyttes til ordensforhold, slagsmål og bråk.

Operasjonsleder Tor Grøttum fryktet at natt til søndag kunne bli like hektisk.

Det ble den.

- Det har vært flere folk på byen enn natta før, men stemningen har vært noe bedre. Natt til lørdag var preget av en mer aggressiv stemning, og vi måtte til tider dra fra voldsforstyrrelse til voldsforstyrrelse, sier han til Dagbladet.

Helsemyndighetene har gitt flere råd og anbefalinger til befolkningen i forbindelse med coronautbruddet, og i Oslo rådes det fortsatt til redusert kontakt mellom personer og minst én meters avstand.

Dette ble heller ikke overholdt i natt.

- Folk står tett i tett utenfor utesteder, nesten som sild i tønne. Det kan virke som at folk ikke tar smittevernrådene innover seg. Utesteder og vakter legger til rette for at dette skal gå greit, og det er publikums ansvar å vise hensyn, men det er de tydeligvis ikke i stand til, sier Grøttum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer