Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet fortviler over hjemme alene-fester ute av kontroll. - Ungdommen er overlatt til seg selv, foreldrene er på hytta!

Asker og Bærum-politiet: - Økende problem det siste halvåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ungdomspatruljen i Asker og Bærum-politiet har i kveld sett seg nødt til å gå ut på Facebook for å be distriktets tenåringsforeldre om å våkne opp, etter flere hjemme alene-fester den siste tida som har kommet ut av kontroll. Politiet sier de stadig må bryte opp fester hvor mindreårige har drukket alkohol og brukt ulovlige rusmidler.

- Dette har vært en problemstilling i flere år, men det har vært et økende problem i Asker og Bærum det siste halvåret, sier Trine Svartås, leder av ungdomspatruljen.

I Facebook-innlegget opplyser de at en 15 år gammel gutt sist helg måtte kjøres til legevakta i Bærum med hallusinasjoner, store kroppssmerter og brekninger, trolig fordi han hadde inntatt syntetisk cannabis. Videre skriver de om fester som har kommet totalt ute av kontroll, hus som er blitt rasert og berusede 13-åringer.

- Ungdommen er overlatt til seg selv ved at foreldre f.eks. har reist på hytta! (dette er et velkjent problem i Asker og Bærum), skriver de, og poengterer at problemene gjelder «all slags 'type» ungdom, og at foreldre og foresatte må skjerpe seg.

FORELDRE I ASKER OG BÆRUM - VÅKN OPP! Til tross for gjentatte oppfordringer og advarsler til foreldre/ foresatte i...

Posted by Ungdomspatruljen Asker og Bærum politidistrikt on 26. oktober 2015

- Det er mange våkne og oppegående foreldre i Asker og Bærum. Men dette er noe vi har tatt opp på foreldremøter i årevis, uten at ting ser ut til å bedre seg. Vi ringer stadig hjem til foreldre som ikke aner hvor barna deres befinner seg, sier politiførstebetjent Svartås og legger til:

Hun ønsker at foreldrene skaffer seg bedre oversikt over hva ungene deres driver med.

- Vi opplever at det er svært få foreldre som kjører og henter til og fra fest. Men det bør de gjøre. Da vet de hvor barna deres er, og de forebygger trolig mye rus, ved at barna vet at de blir hentet.

Politiet lister opp følgende råd til foreldre:
• Snakk med ungdommen din om hjemmealene-fester, og hvordan de skal oppføre seg på disse!
• Kjør og hent din ungdom, til/ fra fest!
• Ring andre foreldre/ foresatte, forviss deg om at festen er under kontroll av voksne!
• Snakk med ungdommen din om alkohol og narkotika!
• Vær tydelig i din holdning til ungdom & alkohol / ungdom & narkotika!
• Vær nysgjerrig og ikke naiv!

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!