Politiet friga 180-opplysninger

Politiet friga i dag opplysninger om den etterhvert kjente oppringningen til Opplysningen der Orderud-drapene skal ha blitt varslet én uke før de skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvareren til Veronica Orderud, advokat Frode Sulland, trekker dermed ifølge NRK kjæremålet til Høyesterett, der han ba om innsyn i dokumentene rundt samtalen til Telenors 180-nummer. Sulland sier det er oppsiktsvekkende at politiet fredag friga opplysningene, men at politiet må ha innsett at forsvarerens argumentasjon for et innsyn var avgjørende.

- Det er jo slik at innholdet i dette dokumentet nå er spredt gjennom media i så stor grad at noen ytterligere spredningsfare i realiteten ikke foreligger, sier Sulland.

Høyesterett

Den mye omtalte telefonsamtalen til Telenors opplysningstjeneste 180 kom sterkt i søkelyset rett før forrige fengslingsmøte for de fire drapssiktede i Orderud-saken for to uker siden. Politiet hemmeligstemplet dokumentene, og advokat Frode Sulland gikk mandag til Høyesterett for å få innsyn i 180-dokumentene. Nå trekker han kjæremålet.

Sulland mener at opplysningen om at drapene ble varslet til Telenors 180-nummer én uke før trippeldrapene i Sørum skjedde, trekker mistanken vekk fra de fire siktede.

- Det peker klart i retning av en helt annen gjerningsmann enn de siktede, sier Sulland.

- Ikke oppsiktsvekkende

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt avviser at det er oppsiktsvekkende at politiet likevel har frigitt opplysningene rundt 180-samtalen, selv om de i lang de har tviholdt på dokumentene.

- Etterforskningen er en prosess som går gradvis framover. Selvfølgelig har noe tilflytt allmennheten gjennom media, og dermed også advokatene, så da ser jeg ikke noe poeng i at vi skal holde dette tilbake, sier Tronier til NRK.

Ekteparet Per Kristian og Veronica Orderud er sammen med Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap på Per Kristian Orderuds foreldre og hans søster Anne Orderud Paust. De tre ble funnet skutt på Sørumsand 23. mai i år. De fire siktede er varetektsfengslet fram til 3. september.

(NTB)