Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet frigir brannårsak

Fire personer omkom i en boligbrann i Bergen i januar. Alt tyder på at brannen skyldes elektrisk feil i et apparat på vaskerommet i første etasje, ifølge politiet.

DØDSBRANN: Ei mor og hennes tre døtre døde i en boligbrann i Bergen i januar. Foto: Marit Hommesdal / NTB Scanpix
DØDSBRANN: Ei mor og hennes tre døtre døde i en boligbrann i Bergen i januar. Foto: Marit Hommesdal / NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag formiddag frigir Vest politidistrikt det de mener er årsaken til at en enebolig i Bergen begynte å brenne i januar. En mor og hennes tre døtre omkom i brannen.

Undersøkelsene omkring brannårsak er ikke sluttført. Likevel opplyser politiet at alt tyder på at brannen skyldes elektrisk feil i et apparat på vaskerommet i første etasje.

Politiet opplyser at de har fått avhørt alle aktuelle personer i forbindelse med brannen som fant sted 4. januar, og mener at de har fått god oversikt over både hendelses- og brannforløp.

Samtidig skriver politiet i pressemeldingen at det ikke er registrert avvik i huset med relevans for brannårsaken ved siste el-kontroll fra Bergen kommunale kraftlag (BKK) i februar 2019.

Begravet

Det var mor Malak Hauro (41) og døtrene Nohin (7), Rouhlat (9) og Noura (14), alle med etternavn Othman, som mistet livet i brannen.

Mandag møtte flere hundre mennesker opp da de ble begravet i Bergen. Det startet med en seremoni i Haukelandshallen, før de fire ble begravet i Loddefjord.

Mange av de oppmøtte i Haukelandshallen var skoleelever.

Skolevenninner og lærere holdt vakre minnetaler for jentene. De snakket om solstråler som lyste opp skolen og samfunnet de levde i.

- Engler på jorda og nå engler i himmelen, sa venner.

Drama

Familiefaren og en av hans sønner overlevde boligbrannen, mens en annen sønn var på overnattingsbesøk. Familien er opprinnelig fra Syria og hadde leid huset i nesten tre år.

Nærmeste nabo Anne-Lise Gulbrandsen, har tidligere fortalt om dramaet som utviklet seg da brannen pågikk. Hun fortalte at hun ble vekket av en stemme som ropte, og ropte.

- Mamma, mamma, kom ut, ropte stemmen.