Foto:Arnt E. Folvik / Dagbladet
Foto:Arnt E. Folvik / DagbladetVis mer

Politiet frigir ikke egne bilder fra Utøya

Politiet vil ikke offentliggjøre bildene de selv tok da Anders Behring Breivik viste hvordan han gjennomførte massakren på Utøya 22. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterspørselen etter politiets bilder fra rekonstruksjonen av skytedramaet på Utøya lørdag har vært stor. Bare VG var til stede og tok bilder på avstand da 32-åringen under sterkt vakthold viste hvordan han gjennomførte de 69 drapene i AUF-leiren.

Etter en vurdering har etterforskningsledelsen i Oslo politidistrikt avgjort at de ikke vil offentliggjøre noen av bildene de selv tok under rekonstruksjonen.

- Oslo politidistrikt har av hensyn til etterforskningen besluttet å ikke frigi bilder fra avhøret av Anders Behring Breivik på Utøya lørdag 13. august, skriver pressesjef Unni Grøndal i en pressemelding.

- I etterforskningen av straffesaker blir det vanligvis ikke frigitt bilder. Avgjørelsen er tatt av politi- og etterforskningsledelsen, utdyper hun overfor NTB.

Flere av bistandsadvokatene reagerte søndag på VGs offentliggjøring av bildene der Breivik peker og viser hvordan han skjøt og drepte de forsvarsløse ofrene.

(NTB)