Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet frigir navnene på de omkomne i frontkollisjonen i Buskerud

16-årig jente blant de omkomne.

TRE OMKOM: Politiet frigir nå navnene på de tre som omkom i frontkollisjonen natt til i dag. I natt ankom likbilen ulykkesstedet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TRE OMKOM: Politiet frigir nå navnene på de tre som omkom i frontkollisjonen natt til i dag. I natt ankom likbilen ulykkesstedet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Nordre Buskerud politidistrikt frigir nå navnene på de tre som omkom i frontkollisjonen mellom en buss og et vogntog på Riksvei 7 i natt.

Navnene frigis i samråd med de omkomnes familier: 

• Asgeir Flaten, 51 år fra Jølster.

• Knut Sem Larsen, 69 år fra Hemsedal.

• Maria Abrahamsen Knapstad, 16 år fra Flora.

- Mista grepet De tre var passasjerer på Sogn- og Fjordaneekspressen som like før midnatt frontkolliderte med en vogntog ved Veme i Buskerud.

Vogntogsjåføren er siktet etter frontkollisjonen. Tidligere i dag skrev Dagbladet at sjåføren i avhør sier at veibanen gikk fra tørr til såpeglatt.

- Han fikk ingen forvarsel før han kjørte inn i partiet der det var ekstremt glatt. Han sier han gikk fra tørr vei til speilglatt kjørebane på «no time», sier etterforskningsleder Arne Eirik Håkonsen til Dagbladet.

- Han mista fullstendig grep på vogntoget.

Ombord i bussen var det ni personer. Tre av dem ble i natt bekreftet omkommet: den 51 år gamle bussjåføren, den 16 år gamle jenta og en 69 år gammel mann fra Hemsedal.

De resterende passasjerene ble sendt til sykehus, hvor to nå betegnes som alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

- Veldig preget Etterforskningslederen forteller til Dagbladet at sjåføren tar det hele svært tungt.

- Han er fysisk uskadd, men er veldig preget av det som har skjedd, sier Håkonsen.

Tidligere i dag skrev Dagbladet at det var vedtatt å bygge et bredt midtfelt på ulykkesstedet allerede i 2012.

Hadde veiplanleggerne i Statens vegvesen fått det som de ville, hadde det vært et bredt midtfelt på stedet for lenge siden.

- Det har vært på trappene å starte arbeidet flere ganger, og grunneierne har vært varslet, sier Silje Island i avdelingen for plan og prosjektering i Statens vegvesen, region Sør.

Det er ikke planlagt fysiske midtdelere på stedet, men å øke veibredden og få en meter brede midtmarkeringer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!