DREPT: Det var 21 år gamle Alexandra Therese Nilssen som ble funnet drept i en hytte på Sørbølfjellet i Flå tirsdag. Foto: Privat
DREPT: Det var 21 år gamle Alexandra Therese Nilssen som ble funnet drept i en hytte på Sørbølfjellet i Flå tirsdag. Foto: PrivatVis mer

Politiet frigir navnet etter Flå-drapet: Alexandra Therese Nilssen (21) ble drept av samboeren

- En jente som var positiv, omsorgsfull og glad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var 21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Moss som ble funnet drept i en hytte på Sørbølfjellet tirsdag morgen.

Nilssens 24 år gamle samboer er siktet for drapet, og har erkjent at det var han som tok livet av henne.

- Omsorgsfull og glad

Familien til den 21 år gamle kvinnen håper nå på å få et svar på hvordan dette kunne skje, ifølge familiens bistandsadvokat.

- Det er vanskelig å beskrive følelsene til mennesker som er utsatt for en så ekstrem belastning. De opplever en voldsom sorg, fortalte bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø til Dagbladet torsdag.

Familien har mistet et svært kjært familiemedlem.

- De beskriver en jente som var positiv, omsorgsfull og glad. Hun hadde ambisjoner og framtidsplaner, fortalte Midtbø.

Havnet i trafikkulykke

Drapet ble oppdaget i etterkant av at den nå drapssiktede 24-åringen havnet i en trafikkulykke på rv. 7 på Gulsvik i Flå tirsdag morgen.

Den skadde mannen satt fastklemt i bilen, og skal ifølge lensmann Geir Vidme ha oppført seg utagerende og ha snakket usammenhengende.

Da han ble hjulpet ut av bilen fortalte han om sin død kjæreste. Hun ble funnet død rundt åtte kilometer fra ulykkesstedet.

Politiet har gjennomført innledende avhør med 24-åringen, og de foreløpige resultatene fra etterforskningen stemmer med siktedes forklaring.

- Han har erkjent de faktiske forhold. Det han har sagt stemmer med bevisbildet for øvrig, fortalte politiadvokat Per Thomas Omholt ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet torsdag.

Erkjenner drapet

Også siktedes forsvarer, Sindre Løvgaard, har fortalt at mannen har erkjent drapet.

- Han erkjenner at han har gjort dette, men vil at det skal etterforskes om han var tilregnelig før han eventuelt erkjenner straffskyld.

Politiet har oppnevnt rettspsykiatere for å få vurdert mannens psykiske helse.

24-åringen har forklart at han husker lite av selve drapshandlingen. Videre har han forklart at han ønsket å ta sitt eget liv etter drapet.

- For siktede er det helt uforståelig, og han kan ikke fatte at det har hendt, selv om han på en måte innser at han kan ha drept kjæresten sin, sa advokat Sindre Løvgaard til Dagbladet i går.

- Han tar dette veldig tungt, og har det helt forferdelig.

Siktede blir framstilt for varetektsfengsling kl. 13.30 fredag.