Politiet frigir nye bilder av drapssiktet (28) med datteren (2)

Håper på nye tips om hvor de to kan befinne seg.

ETTERLYST: Politiet har frigitt et nytt bilde av den drapssiktede 28-åringen på Oslo bussterminal. Foto: Politiet
ETTERLYST: Politiet har frigitt et nytt bilde av den drapssiktede 28-åringen på Oslo bussterminal. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I håp om nye tips har politiet frigitt et nytt bilde av den drapssiktede 28-åringen og den drepte 17-åringens datter (2).

Det er et overvåkningkamera som har fanget opp de to på Oslo bussterminal før de reiste med Nettbuss Express i retning København.

- Vi har håp om at et bilde av endra bedre teknisk kvalitet vil gjøre det enklere for publikum å avgjøre om de kan ha sett de to eller ikke, sier retts- og påtalesjef Linn Hilde Fosso.

Bildet er også sendt til internasjonale medier og politi. 28-åringen er observert på bussen i Göteborg, men politiet vet ikke med sikkerhet om de to gikk av bussen i Göteborg, eller ble med videre til endestasjonen København.

Tog mot Hamburg Den 28 år gamle afghanske mannen er siktet for å ha drept en 17 år gammel jente, som er barnets mor i en bolig på Grua onsdag.

Politiet fikk melding om dødsfallet klokka 12.29.

Et par timer seinere ble det sendt ut riksalarm med etterlysning av den avdøde 17-åringens to år gamle datter og barnets far.

I går ble det kjent at de to er blitt observert på bussen mot København, og i dag meldte et nytt vitne seg etter å angivelig ha observert de to på toget mot Hamburg i går.

- Man har en vitneobservasjon av et dansk vitne som skal ha observert at de to var på et tog fra København til Hamburg i går. Vi tar kontakt med dette vitnet, sier Fosso til Dagbladet.

Stikkskader Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 17-åringen døde av stikkskader.

Politiet kan foreløpig ikke fastslå nøyaktig når på dagen hun ble drept, men sier det etter all sannsynlighet var samme dagen som da hun ble funnet.

- Vi har fått resultater fra den foreløpige obduksjonen, og den bekrefter at hun ble påført stikkskader og forblødde, sier Fosso, til Dagbladet.

Den drepte 17-åringen er opprinnelig fra Afghanistan, og kom til Norge den 30. mars i år. Hun bodde på et mottak for enslige mindreårige asylsøkere i Lyngdal, og var på besøk hos slektninger på Grua da hun ble drept.

Ifølge politiet er det mye som tyder på at 17-åringen og den 28 år gamle barnefaren reiste fra Afghanistan sammen, men skilte lag et sted under reisen.

VIL HA TIPS: Konstituert politimester i Vest-Oppland politidistrikt, Linn Hilde Fosso, håper det nye bildet av den siktede 28-åringen vil føre til nye tips i saken. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
VIL HA TIPS: Konstituert politimester i Vest-Oppland politidistrikt, Linn Hilde Fosso, håper det nye bildet av den siktede 28-åringen vil føre til nye tips i saken. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer