Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet frigir video av helikopterulykken

Filmet av vitner.

HER STYRTER HELIKOPTERET: Vest politidistrikt har frigitt vitnevideoer av helikopterulykken i Byfjorden i Bergen onsdag 10. mai. Video: Knut Farestvedt / vitne via politiet Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vest politidistrikt frigir i ettermiddag videomateriale som viser helikopterulykken onsdag. Det dreier seg om fire videofiler fra to ulike vitner.

Tidligere i dag konstaterte politiet at årsaken til ulykken, der tre personer ble skadd, trolig er at rotoren kom borti et trekk som lå over en bensintank på dekket av yachten «Bacarella», som helikopteret forsøkte å lande på. Dermed ser de langt på vei bort fra menneskelig og teknisk feil.

Politiet ønsker også at eventuell bagasje og personlige eiendeler som blir funnet, leveres til dem. Årsaken er at de bare har klart å stadfeste identiteten for én av de skadde, en brite.

En 57-åring ligger fremdeles kritisk skadd på sykehus, mens de to andre er utskrevet. Bare én av dem er avhørt.

Politiet understreker at etterforskningen er komplisert, side tre land/territorier - Caymanøyene, Storbritannia og Norge - er involvert.

Statens havarikommisjon for transport har i ettermiddag offentliggjort en en foreløpig rapport om ulykken. I rapporten går det fram at trekket ble virvlet opp av rotorstrømmen, og at piloten prøvde å stige for å unnslippe det, men for seint.