Politiet frikjennes etter Alexanders (16) død

Norske Alexander Storåker (16) døde i en mopedulykke etter å ha blitt fulgt av en sivil politibil. Den svenske politibetjenten ble tiltalt for tjenestefeil og for å ha forvoldt en annens død, men er nå frikjent.

ENDTE FATALT: Alexander Storåker døde 12. mai 2020 etter en mopedtur med bestevennen. Foto: Privat (med tillatelse fra familien)
ENDTE FATALT: Alexander Storåker døde 12. mai 2020 etter en mopedtur med bestevennen. Foto: Privat (med tillatelse fra familien) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En politibetjent som jaget norske Alexander Storåker (16), ble torsdag frikjent i Alingsås tingrett for både tjenestefeil og for å ha forvoldt en annens død, melder Aftonbladet.

20. mai 2020 var Alexander og en venn var ute og kjørte moped da en politipatrulje ble oppmerksomme på dem.

Politiet fulgte dem inn på en gangsti i et boligområde med lekeplasser og hus. Jakten sluttet med at guttene krasjet og Alexander døde.

Ulykken skjedde 12. mai i Lerum utenfor Göteborg der han bodde.

16-åringen var norsk statsborger, og er født i Tromsø. Familien flyttet til Sverige i 2007.

I den ferske dommen står det blant annet at tingretten vurderer «samlet sett at aktor ikke har kunnet sannsynliggjøre sin påstand om at politiet drev en forfølgelse av flyktende kjøretøy i strid med politilovens alminnelige behovs- og forholdsmessighetsprinsipper.»

Retten finner det heller ikke bevist at betjenten kjørte for nært Alexander, eller på noe annet vis sørget for at 16-åringen mistet kontrollen over mopeden.

Derfor kan ikke betjenten dømmes for å ha opptrådt uaktsomt, og må frikjennes, står det i dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer