Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet frykter æresdrap

I fjor forsøkte faren til Sonya Mohammed å kvele henne. Søndag ble hun funnet flytende livløs i en dansk havn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmark rystes nå av historien om den irakiske jenta Sonya Ashraf Ahmad Mohammads korte og voldsfylte liv. Etter at hun ble voldtatt i Istanbul 1997 flyttet jenta og familien til Næstved i Danmark. I fjor forsøkte faren hennes å kvele henne etter at moren fant et bilde av en dansk gutt i vesken hennes.

Søndag morgen ble liket hennes funnet flytende i Prestø havn. Dødsårsaken var drukning, men det var merker etter vold på kroppen hennes. Ifølge den danske avisa BT tror politiet at hun ble kastet i vannet bevisstløs.

Politiet prøver nå å å kartlegge Sonyas bevegelser i helgen.

- Hun hadde forbindelser både til Næstved og Præstø og vi ønsker å finne ut hvem hun var sammen med lørdag kveld og natt til søndag, sier visekriminalkommissær Kurt Kragh fra Rikspolitiets Reiseavdeling til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Etterforsker faren

I fjor ble faren dømt til seks måneders fengsel for grov vold mot Sonya.

- Ifølge de opplysninger vi har fått, fant moren et bilde i datterens veske av en jevnaldrende dansk venn. Faren slo og mishandlet henne og avsluttet med å kveile en elektrisk ledning rundt halsen hennes slik at hun mistet bevisstheten, sier visepolitimester Otto Høj Madsen til Ritzau.

Barnevernet flyttet Sonya til en annen familie i byen Prestø. Men for to uker siden valgte hun å flytte hjem til foreldrene. På grunn av voldsepisoden i fjor kom Sonyas far raskt i politiets søkelys.

- Den saken har selvfølgelig ført til at at vi kikker med ekstra interesse på foreldrene, det er helt innlysende. Når det ligger en slik sak i forhistorien sjekker vi om det kan være en sammenheng. Men her og nå er det ingenting i denne konkrete saken som retter mistanken mot foreldrene, sier Kragh i Rikspolitiet.

DREPT: Sonya Mohammed ble bare 14 år gammel.
Hele Norges coronakart