Politiet frykter åpen MC-krig i Tyskland

Bandidos-medlem drept på åpen gate i Berlin i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet.no): Michael B. kom gående alene på vei hjem, da han ved midnattstider ble meiet ned av flere kuler. Skuddene stammet sannsynligvis fra en forbipasserende bil.

Flere beboere i drabantbyen Hohenschönhausen hørte skuddene og alarmerte politiet. Da ambulansen nådde fram, hadde 33-åringen greid å slepe seg 200 meter i retning av huset hvor han bodde. Han døde imidlertid på vei til sykehuset.

Hevn?
I følge avisa Berliner Morgenpost var den drepte gjennom mange år medlem av MC-banden Hells Angels. I HA skal han ha hatt en ledende posisjon.

Men for to år siden forlot Michael B. denne klubben og skal ha trukket seg helt ut av MC miljøet. Nå var imidlertid blitt tatt opp som medlem av rivaliserende Bandidos. Dette kan i seg selv være grunn god nok til at noen ønsker hevn.

Som tidligere HA-leder, var Michael B. sikkert også i besittelse av kunnskap og mye informasjon om interne forhold i klubben. Michael B. sto for et knapt år siden tiltalt for å ha overfalt og banket opp en annen mann. Offeret var ironisk nok et medlem av Bandidos — hans nye kamerater.

Ulmende MC-miljø
Politiet i delstatene Berlin og det omliggende Brandenburg slo i går storalarm da nyheten om drapet ble kjent. De to konkurrerende bandene slåss nemlig om «territorier» i hele området.

- Vi må umiddelbart sette inn alle krefter på å hindre at noen forsøker seg på hevn. Selvjustis vilikke bli tolerert og vi tar i bruk alle midler for å unngå at noen forsøker noe slikt, sier polititalsmann Thomas Neuendorf i Berlin til Berliner Morgenpost.

Måten drapet i går fant sted på, minner om den store MC-krigen som midt på 90-tallet raste mellom Hells Angels og Bandidos i Norge, Danmark og Sverige.

Det har ulmet voldsomt i MC-miljøet i og omkring Berlin, etter at MC-Bones, som var en av de største klubbene i landet, nylig ble tatt opp i Bandidos.

Tilsynelatende foregår det nå en maktkamp om kontrollen over prostitusjon, omsetning av narkotika og andre kriminelle områder i den tyske hovedstaden. I løpet av de siste ukene har politiet vært nødt til å gripe inn overfor masseslagsmål, der medlemmer av begge klubber - og støttespillerne deres - har vært involvert.

Åpen krig?
Hells Angels hadde selv invitert til stor fest i Berlin helga for to uker siden. Den ble avlyst i siste liten. Observatører mener at det skyldtes frykt for hva de nye — og utpreget brutale — konkurrentene kunne finne på.

Folk som lenge har fulgt utviklingen i Tyskland, spår overfor Dagbladet.no at drapet i natt var startskuddet til en åpen krig. Alene Bandidos har rundt 1000 medlemmer å sette inn, hvis — eller når — det braker løs. En tysk MC-krig vil hurtig kunne bre seg til Skandinavia.