OLJEUTSLIPP:
Politiet frykter at inntil 19.000 fyringsolje kan ha lekket ut i Akerselva, etter et uhell ved Ullevål sykehus. Brannvesenet har lagt ut lenser flere steder i elva.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
OLJEUTSLIPP: Politiet frykter at inntil 19.000 fyringsolje kan ha lekket ut i Akerselva, etter et uhell ved Ullevål sykehus. Brannvesenet har lagt ut lenser flere steder i elva. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Politiet frykter at 19 000 liter fyringsolje har lekket ut i Akerselva

Brannvesenet har lagt ut flere lenser etter utslippet, som kommer fra Ullevål sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannvesenet er i ferd med å demme opp Akerselva på tre ulike steder på grunn av betydelige utslipp av diesel eller fyringsolje.

- Vi fikk melding om utslippene klokka 09.25, og reiste straks ut med fire biler og 14 mann, sier vakthavende brannsjef Ragnar Kvennodd i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Brannvesenet er nå på plass og legger ut en lense ved Maridalsveien, der utslippet kommer ut.

- Det er høyst sannsynlig fyringsolje, men det får analyse og videre etterforskning vise, sier brannsjef Kvennodd.

Kommer fra Ullevål sykehus Han forteller videre at de la ut første lense nede ved operaen, noe som er standard prosedyre. I tillegg har de lagt ut en lense ved Marcus Thranes gate.

Utslippet kommer fra Ullevål sykehus.

- Der har det vært en overfylling, noe som betyr at det er fylt opp for mye på oljetanken, så det renner over og ut i overvannsledningen, sier Kvennodd.

Overfylling skjer som regel en eller flere ganger i løpet av ett år.

- Hvis ikke påfylleren er observant, så kan vi få sånne situasjoner som dette her. Dette har ikke noe med at ting ikke er i orden på Ullevål, det er nok leverandøren av oljen som er årsaken, sier han.

Ifølge operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt, har en ventil har stått åpen og det har rent ut olje fra en tank.
Luktet bensin Brannvesenet vet ikke konkret hvor store mengder olje som har lekket ut i elva, men politiet skriver på Twitter at de frykter det er snakk om så mye som 19 000 liter.

- Men det er en oljefilm, og tyntflytende olje brer seg veldig utover elven, sier vakthavende brannsjef Kvennodd.

Han kan ennå ikke si når de tror de får ryddet opp etter utslippene.

- Vi får se hvor mye som ligger i røret fra overfyllingsstedet og hvor fort det blir tomt. Men nå er vi oppe ved kilden og dermed klarer vi demme det litt mer opp. Da slipper vi i hvert fall at det blir dratt mer nedover elva.

Et vitne forteller til Dagbladet at det luktet bensin i området.

- Jeg gikk fra Sagene skole og langs elva, og merket at det luktet veldig bensin eller noe liknende. Så så vi store blå flak. Når jeg gikk under Vøyenbrua merket jeg at det kom noe ut fra et av rørende som kommer ut der. Nå er det to brannbiler her, forteller en forbipasserende til Dagbladet.

LUKTET BENSIN: En forbipasserende sier til Dagbladet at det luktet bensin og de kunne se store, blå flak flyte i Akerselva. Foto: Dagbladet-tipser
LUKTET BENSIN: En forbipasserende sier til Dagbladet at det luktet bensin og de kunne se store, blå flak flyte i Akerselva. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer