Politiet frykter at Breivik vil spille syk

Kan påvirke utfallet av en ny psykiatrisk utredning.

SPILLE SYK: Rettspsykolog Pål Grøndahl mener det at Anders Behring Breivik fra mandag kan lese aviser kan påvirke utfallet av en eventuell ny psykiatrisk utredning. Foto: Heiko Junge / Scanpix .
SPILLE SYK: Rettspsykolog Pål Grøndahl mener det at Anders Behring Breivik fra mandag kan lese aviser kan påvirke utfallet av en eventuell ny psykiatrisk utredning. Foto: Heiko Junge / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra mandag kan terrorsiktede Anders Behring Breivik lese aviser. Det kan påvirke utfallet av en eventuell ny psykiatrisk utredning, frykter politiet.

- Jeg utelukker ikke at de kan påvirke en eventuell ny sakkyndigrapport, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Klassekampen.

Rettspsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim konkluderte i sin rapport med at Behring Breivik lider av paranoid schizofreni og derfor ikke er strafferettslig tilregnelig.

Behring Breivik skal først ha blitt fornærmet over diagnosen, men har siden endret mening og er nå ifølge sin forsvarer Geir Lippestad tilfreds.

De sakkyndiges rapport har høstet skarp kritikk fra flere hold, og flere har tatt til orde for en ny vurdering. Den kan i så fall bli påvirket av at han i mellomtiden har kunnet følge striden mellom ulike fagfolk i avisene.

- Skal han mot formodning vurderes på nytt, kan det jo bli et spørsmål om han prøver å tilpasse seg. Det at han får vite så mye, kan påvirke hvordan han forklarer seg til eventuelt nye sakkyndige, sier rettspsykolog Pål Grøndahl.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer