Politiet frykter at en serieovergriper er løs

Mannen som ranet og trolig forgrep seg på kvinne (77) i Oslo for en måned siden, blir knyttet opp med flere ran av eldre og minst ett annet overgrep mot eldre kvinne.

ÅSTEDET: En 77-årig kvinne på overfalt på Korsvoll i Oslo like i nærheten av stedet hvor dette bildet ble tatt. Funn på åstedet tyder på at kvinnen ble utsatt for et seksuelt overgrep i tillegg til ran. Kvinnen ble trolig liggende i snøen nær en time før hun ble funnet. FOTO: LARS EIVIND BONES
ÅSTEDET: En 77-årig kvinne på overfalt på Korsvoll i Oslo like i nærheten av stedet hvor dette bildet ble tatt. Funn på åstedet tyder på at kvinnen ble utsatt for et seksuelt overgrep i tillegg til ran. Kvinnen ble trolig liggende i snøen nær en time før hun ble funnet. FOTO: LARS EIVIND BONESVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Oslo politidistrikt frykter at en serieovergriper og raner er løs i Oslo-området. Kripos bistår i etterforskningen, og det fryktes at mannen kan ha operert også i andre deler av landet og muligens også i andre land.

En 77-årig kvinne ble brutalt overfalt og ranet på Korsvoll i Oslo da hun var på vei hjem fra en venninne rundt klokken 21 den 6.februar. Funn på åstedet tyder på at hun også ble utsatt for et seksuelt overgrep. Sju måneder tidligere, i juli i fjor, ble en 86-årig kvinne ranet og utsatt for et overgrep på Etterstad i Oslo.

Samme gjerningsmann - Vi er nå helt sikre på at det er den samme mannen som står bak disse to overfallene. Vi føler oss også sikre på at han står bak andre lovbrudd, blant annet flere ran av eldre og muligens også annen vinningskriminalitet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

Hun understreker at denne saken ikke nødvendigvis bare dreier seg om ran av eldre, men at andre aldersgrupper også kan være berørte. Oslo politidistrikt og Kripos går nå systematisk igjennom uoppklarte overfall og ran for å undersøke om samme gjerningsmann står bak enda flere hendelser.

- Dette kan bli en veldig omfattende sak. I verste fall står vi overfor en serieovergriper/serieraner, sier Rohde.

Politiet vet foreløpig ikke hvem gjerningsmannen er. Tekniske spor gjør dem likevel sikre på at den samme mannen står bak flere overfall.

- Kan få varige mén Den 77-årige kvinnen som ble overfalt på Korsvoll for én måned siden er fortsatt svært redusert som følge av hendelsen, opplyser hennes bistandsadvokat Halldis Winje.

- Min klient fikk alvorlige skader av overfallet og ble først utskrevet fra sykehuset i forrige uke. Det kan ikke utelukkes at hun vil få varige mén, sier Winje.

Kvinnen ble liggende i respirator i noen dager etter overfallet, og det tok en uke før hun var i stand til å forklare seg for politiet om hendelsen. 77-åringen husker ikke noe av selve overfallet.

- VELDIG BRUTALT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde har satt inn store ressurser for å finne gjerningsmannen etter det uvanlig voldelige overfallet av en 77-årig kvinne på Korsvoll i Oslo den 6. februar. Rohde beskriver overgrepet som «veldig brutalt»
. Arkivfoto: Scanpix
- VELDIG BRUTALT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde har satt inn store ressurser for å finne gjerningsmannen etter det uvanlig voldelige overfallet av en 77-årig kvinne på Korsvoll i Oslo den 6. februar. Rohde beskriver overgrepet som «veldig brutalt» . Arkivfoto: Scanpix Vis mer

- Hun har nå mer enn nok med å fordøye det som har skjedd, samtidig som hun håper gjerningsmannen blir tatt så raskt som mulig. Dette er viktig for å gjenopprette tryggheten blant eldre som bor i området. Flere er fortstt redde og preget etter det som har skjedd, sier Winje.

Ble observert Et vitne har observert en mann med mørke klær følge etter 77-åringen den dagen hun ble overfalt. Vedkommende kjørte brøytebil ved Korsvoll skole like før overgrepet skal ha skjedd.

- Mannen som kjørte brøytebil har observert 77-åringen gå over skoleplassen ved Korsvoll skole. Han så også at en mannsperson fulgte etter henne. Signalement på mannspersonen er at han gikk med mørke klær, fortalte Rohde til Dagbladet for tre uker siden.

Politiet har foreløpig ikke noe annet signalement å gå etter.

Den 77-årige kvinnen skal ha gått ut av skolegården og inn på Peder Ankersvei, tatt til venstre og deretter fulgt en liten sti opp mot boligområdet Grinda på Korsvoll.

SLIK GIKK HUN KLEDD: Denne polititegningen viser hva 77-åringen gikk med den kvelden hun ble overfalt på Korsvoll. Foto: Politiet / Scanpix
SLIK GIKK HUN KLEDD: Denne polititegningen viser hva 77-åringen gikk med den kvelden hun ble overfalt på Korsvoll. Foto: Politiet / Scanpix Vis mer