Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet frykter at norsk kvinne er drept i Pakistan

ARENDAL (NTB): Politiet har mistanke om at en norsk-pakistansk kvinne er drept i Pakistan fordi hun motsatte seg tvangsekteskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk politi har etterforsket saken og sendte i juni saken via Interpol til pakistansk politi, med anmodning om at de skal overta den.

Politimester Finn Steinkopf i Arendal er opprørt over at han ikke har hørt noe fra pakistansk politi ennå.


Politisk initiativ

- Vi håper dette blir tatt alvorlig, sier Steinkopf til NTB.

Politimesteren understreker at han ikke vet hvordan pakistansk politi ser på en slik sak, men antyder at kulturforskjellen kan bidra til at pakistansk politi vurderer saken annerledes enn norsk politi.

Steinkopf gir uttrykk for at det er lite han nå kan gjøre med saken videre:

- Det er vanskelig for norsk politi å gå direkte inn i en sak som behandles av et annet lands politi. Hvis det er snakk om noen spørsmål og henvendelser, så må nok det skje i andre former og fra andre personer enn en provinsens politimester, sier han.

Pressetalsmann Ingvard Havnen i Utenriksdepartementet sier til Agderposten at UD vil legge press på pakistansk politi for å få dem til å etterforske saken.

UD har allerede tatt et politisk initiativ for å purre på etterforskningen.


Kom aldri tilbake

Den 21 år gamle kvinnen bodde i Grimstad sammen med mor, far, to yngre søsken og en onkel.

Sommeren 1995 reiste familien til Pakistan. Ingen i Norge har vært i kontakt med kvinnen siden hun reiste til landsbyen Bahau Ghasitour for å delta i farens begravelse. Bare moren, søsknene og onkelen kom tilbake til Norge.

Den 21 år gamle kvinnen døde i Pakistan, og familien i Norge sa til politiet at hun døde under normale omstendigheter.


Siden årsskiftet

Politiet i Arendal begynte å jobbe med saken rundt årsskiftet 1996/97, og vil ikke gå ut med hvordan de kom under vær med saken.

I desember foretok representanter for den norske ambassaden i Pakistan undersøkelser som styrket drapsmistanken. Da ambassadens folk besøkte landsbyen der 21-åringen døde, fikk de ulike forklaringer fra ulike personer på hvordan kvinnen døde.

Mange i landsbyen ville ikke opplyse noe som helst, forteller politimester Finn Steinkopf.

Han forteller videre at kvinnen følte seg truet på livet av sin far, fordi hun ikke ville gifte seg med mannen faren hadde utpekt. Kvinnen hadde i stedet kontakt med en annen mann.

Hun var redd og oppholdt seg en periode på et krisesenter.

Hele Norges coronakart