Politiet frykter bråk ved Slottet

Kong Harald møter Israels nye ambassadør i dag.

MØTER KONGEN: I dag skal kong Harald møte Israels nye ambassadør. Det er vanlig prosedyre, men politiet i Oslo frykter demonstranter vil bruke anledningen til å lage bråk på slottsplassen. Foto: JOHN TERJE H. HANSEN
MØTER KONGEN: I dag skal kong Harald møte Israels nye ambassadør. Det er vanlig prosedyre, men politiet i Oslo frykter demonstranter vil bruke anledningen til å lage bråk på slottsplassen. Foto: JOHN TERJE H. HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet frykter at demonstranter mistolker rutineaudienser når tidligere Israel-ambassadør Miryam Shomrat i dag erstattes av 61 år gamle Michael Eligal. Kongen mottar Eligal i høytidelig audiens på Slottet, mens stadige demonstrasjoner mot krigen i Gaza pågår i Oslo sentrum.

Politiet er svært oppmerksomme på audiensen.

- Vi har ikke konkrete opplysninger som tilsier at det kan bli bråk, men i den nåværende situasjonen tar vi høyde for at interessen rundt seremonien blir større enn vanlig, sier stabssjef for Oslo politidistrikt, Johan Fredriksen.

Han håper demonstrantene skjønner at audiensen er en ren rutine for kongen, og at det ikke ligger noe symbolsk i at Israels øverste representant i Norge blir invitert til Slottet i den spente situasjonen.- Det er viktig at Slottet ikke blir stigmatisert her. Kongen utøver bare sin vanlige funksjon, så dette er ikke noe kontroversielt. Vi i politiet må sørge for at dette kan gå etter planen, sier Fredriksen.

Den nye ambassadøren vil ikke gi noen uttalelser til pressen før han har startet i stillingen sin. Han blir beskrevet som en veteran i det israelske diplomatiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer