Politiet frykter bråk

Et varslet møte i Gamlebyen i Oslo førte i kveld til at politiet stilte mannsterke og sperret av et større område.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi frykter at aksjonistene skal gjøre skade på det som er oppført på stedet i forbindelse med den planlagte tusenårsfeiringen, sa operasjonsleder Johannessen i Oslo politidistrikt før Boligaksjonen 2000 sine medlemmer ankom stedet.

- Politiet har stilt med en tropp som skal holde oppsikt, og i et så stort område trengs litt folk. Hester har vi satt inn fordi området er litt kronglete.

Boligaksjonen 2000 er en selvhjelpsorganisasjon som har husokkupasjon som sitt sentrale virkemiddel. Møtet de hadde annonsert i Gamlebyen i Oslo i dag skulle samle støtte til aksjonens krav om økt sosial boligbygging i Oslo. Til gruppen tilhører blant andre personer som har stått bak okkupasjonen av Saxegaards gate 17. Husokkupantene ble kastet ut av politiet 13. april i år.

Da omlag 20 aksjonsmedlemmer i dag ankom parkområdet ved Saxegaards gate, ble de nektet adgang av feltuniformert politi, som bevoktet området med hunder, hestepatrulje og patrulebiler.

Medlemmene i aksjonen trakk seg tilbake til et annet parkområde i Gamlebyen, og de hevdet at politiet møtte mannsterke i frykt for å dumme seg ut nok en gang. De henviser til forrige helgs opptøyer i forbindelse med en demonstrasjon for legalisering av hasj i Oslo sentrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer