Politiet frykter drap

20 politietterforskere var er i gang med å sjekke over 200 navngitte personer som politiet har fått tips om, etter at den 18 år gamle Tom Halvorsen (bildet) fra Sola forsvant natt til 1. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mobiltelefon kan løse gåten

Vietnameser sett sammen med Tom

- Vi frykter at noe kriminelt har skjedd, og kan ikke utelukke at noen har tatt ham av dage, sier politiavdelingssjef Olaus Østebø. Han sier politiet ikke har fått opplysninger som tyder på at det vil komme et gjennombrudd i etterforskningen med det første.

- Det er imidlertid feil å si at vi ikke har spor, uten at jeg nå kan gå inn på hva de består i, sier Østebø. Han regner med at det vil ta mange dager før politiet har fått kontakt med alle de ønsker.

Resultatløs dykking

Heller ikke i dag fant et dykkerteam fra Stavanger brannvesen og politiet spor etter den savnede. Gutten ble sist sett ved hjemmet sitt i Tananger i Sola kommune klokken 23.15 30. april.

- Halvannen times søk ved innseilingen til Tananger mandag ettermiddag endte resultatløst, opplyser Østebø.

Også i går kveld lette dykkere i to timer i det samme området, etter at det var kommet inn et tips som man ønsket å sjekke ganske umiddelbart.

Forsvinningsgåten har topp prioritet hos politiet, og publikums engasjement er stort. I løpet av dagen kom det inn anslagvis 40 nye tips, slik at antallet tips nå ligger rundt 150. Tipsene dreier seg om mange ulike forhold, men mange gjelder biler og smellet som ble hørt.

En hvit eller lys bil som sto parkert på en busslomme ved Fina bensinstasjon er veldig aktuell, og politiet ønsker å komme i kontakt med noen som kan identifisere den, opplyser Østebø. Det kan kanskje også være snakk om to lyse biler som har vært sett i området i det aktuelle tidsrommet da ungdommen forsvant.

Det er utlovet dusør på 75.000 kroner til den som kan gi avgjørende opplysninger i forsvinningssaken. Pengene ble i helgen stilt til rådighet av næringsliv og enkeltpersoner i Tananger.

(NTB)

SIST SETT: Politiets spor stopper ved denne Fina-stasjonen hvor Tom Halvorsen sist ble sett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer