<strong>TALLRIKE:</strong> Politiet er svært synlig til stede på Jessheim stasjon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TALLRIKE: Politiet er svært synlig til stede på Jessheim stasjon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Politiet frykter masseslagsmål på Romerike. Store styrker utkalt

Ungdommer skal ha fått beskjed om å ta med balltre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROMERIKE (Dagbladet): En mengde politifolk patruljerer i kveld et stort område på Romerike etter meldinger om at et avtalt masseslagsmål skal finne sted i distriktet.

- Vi vet ikke helt hvor det er, stedet forandrer seg stadig. Vi har hørt om Bøn, Jessheim, Kløfta og Rasta, sier Ronny Samuelsen, operasjonsleder ved Øst politidistrikt, til Dagbladet.

Ingen der

Ifølge Eidsvoll Ullensaker Blad skal ungdommer ha fått beskjed om å møte opp på Bøn stadion i Eidsvoll klokka 18, medbringende balltrær. Det skal dreie seg om flere hundre personer fra store deler av Østlandet, inkludert Follo og Oslo i tillegg til Romerike.

Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

Da klokka runder 18, treffer Dagbladet imidlertid bare politiet og frivillige fra Bøn Fotballklubb på stedet.

<strong>FALSK ALARM:</strong> Ingen ungdommer dukket opp til noe masseslagsmål på Bøn stadion klokka 18. Bare folk fra den lokale fotballklubben og politiet var til stede. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FALSK ALARM: Ingen ungdommer dukket opp til noe masseslagsmål på Bøn stadion klokka 18. Bare folk fra den lokale fotballklubben og politiet var til stede. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det er helt galskap å avtale et masseslagsmål her, sier Kjetil Weaas fra fotballklubben og peker utover den snøbelagte banen.

De frivillige er lettet over at meldigene om Bøn synes å være falsk alarm, men akter å være til stede og følge med utover kvelden.

Sjekket ut

Den siste tida har fenomenet med å avtale masseslagsmål spredt seg til en rekke steder i landet. På Romerike har det det siste året vært flere alvorlige hendelser der ungdommer barker sammen mens andre står og heier på sidelinja.

Kort etter besøket på Bøn blir Dagbladet vitne til flere politibiler med blålys på vei mot Jessheim sentrum. Framme på Jessheim stasjon snakker politibetjenter med en gruppe ungdommer.

Men også dette er falsk alarm.

- Disse ungdommene er sjekket ut og har ingenting med slåsskampene å gjøre, sier politiets innsatsleder Anne Kathrine Hofstad Gundersen til Dagbladet.

Oppløste «ansamling»

Hun opplyser at politiet har satt inn store ressurser på å forhindre masseslagsmålet, og at det ser ut til å ha virket avskrekkende.

<strong>- BRUKER VERKTØYENE:</strong> Innsatsleder Anne Kathrine Hofstad Gundersen forteller at politiet har tatt i bruk verktøyene de har tilgjengelig for å forebygge masseslagsmålet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- BRUKER VERKTØYENE: Innsatsleder Anne Kathrine Hofstad Gundersen forteller at politiet har tatt i bruk verktøyene de har tilgjengelig for å forebygge masseslagsmålet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi har brukt de verktøyene vi har, og har fått tilbakemeldinger fra ungdommer om at de følger trykket, sier Gundersen.

Tidligere på kvelden oppløste politiet en «ansamling» ungdommer på samme sted, og var tydelig til stede også på Kløfta stasjon. Også det ser ut til å ha virket, men politiet vil fortsette å patruljere distriktet utover kvelden.

- Jeg vil ikke si akkurat hvor mange patruljer, men vi har mange i sving, sier innsatsleder Gundersen.

Politiet opplyser videre at det verserer rykter om at masseslagsmålet er flyttet til i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer